Рууд философски: Не е зле да си №2 в света

Спорт
09:24 - 12 Септември 2022
3647
Рууд философски: Не е зле да си №2 в света

Норвежецът Каспер Рууд не можа да стане първият представител на страната си на върха в световната ранглиста и с титла от “Големия шлем”, но все пак даде всичко от себе си при поражението с 4:6, 6:2, 6:7(1), 3:6 за 3 часа и 23 минути във финала на US Open срещу Карлос Алкарас.

Рууд ще бъде новият свеотвен номер 2, а съперникът му ще оглави класацията на АТР от понеделник. И двамата тенисисти отделиха от речите си след мача, за да почетат паметта на загиналите в атената срещу кулите близнаци в Ню Йорк през 2001 година.

“Благодаря, преди да говорим за тенис, искам да кажа, че е емоционален ден за САЩ. Изпращам молитвите и мислите си към всички, които са загубили свои близки в трагичния ден в тази красива страна и този красив град.

Никога няма да забравим ужасното събитие и никога няма да спрем да подкрепяме близките на загиналите.

И двамата с Карлос знаехме какво е заложено на картата в този финал. Забавно е, че загубилият щеше да е номер 2, а победителят - номер 1. Естествено, че съм разочарован от загубата, но и да си номер 2 в света не е толкова лошо. Ще продължа да се боря и да работя, за да стигна до първото място.

Дължа всичко на семейството ми, които бяха с мен от самото начало и продължават да бъдат. Те са причината да съм тук днес и се надявам да продължим да сме силен екип и силно семейство в бъдеще”, каза Рууд.