Рууни: Надявам се Рашфорд да стане голмайстор №1 на Юнайтед

Спорт
12:38 - 31 Март 2023
1637
Рууни: Надявам се Рашфорд да стане голмайстор №1 на Юнайтед

Голмайстор №1 в историята на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни разкри, че се надява Маркъс Рашфорд да подобри постижението му за клуба. Легендата сподели, че всички от първия отбор са знаели за английския национал дори, когато той все още е играл за гарнитурите на „червените дяволи“.

Уейн Рууни отбеляза 253 гола в 559 двубоя за Манчестър Юнайтед, а Маръкс Рашфорд към момента е вкарал 120 гола в 347 мача за „червените дяволи“ във всички турнири и подобряването на рекорда на напълно постижимо.

"Всички знаехме за Маркъс преди той да достигне до първия състав от академията. Той е топ играч, но формата му е спаднала малко.

Ерик тен Хаг дойде и направи много за него. Не съм от типа играчи, които гледат само рекордите и се надяват, че никой няма да ги подобри.

Надявам се Маркъс да го направи и има причини за това - той е човек от Манчестър, който е минал през академията. Това е страхотна история. Наистина се надявам Рашфорд да стане голмайстор номер 1 в историята на Манчестър Юнайтед", заяви Рууни пред CNN.