Рязаха наш вратар за 13-и път в кариерата

Владо Стоянов оперира коляното си повече от две години

У нас
16:45 - 15 Април 2019
1863
Рязаха наш вратар за 13-и път в кариерата

Клетият вратар на Лудогорец и националния отбор Владислав Стоянов легна под ножа за 13 път в своята кариера. 31-годишният перничанин претърпя четиричасова операция на коляното, което лекува вече повече от две години. В следващия един месец кракът му ще бъде обездвижен, а след това ще мине през рехабилитация. Това е седмата хирургическа интервенция само на въпросното коляно.

През март 2017 г. Стоянов скъса сухожилие на тренировка с националния отбор на България, а при последвалото лечение в Букурещ получи бактериална инфекция и сериозни усложнения, които го тормозят и до днес. Този път испанските лекари са взели мерки за бактериите с три антибиотика, като според тях при нормално възстановяване това ще е последната операция в коляното и край на мъките за футболиста.

Владо Стоянов пази в Лудогорец от 2013 г., като има над 100 мача за разградчани. С последните два сезона, които пропусна заради травмата си, стражът вече има шест шампионски титли на България и една купа на страната. През 2014 г. е избран за футболист №1 на България.