С бричка Волга(ин) към Европа

Старият континент и бюрократичните му структури отдавна имат навика да хранят и поят най-големите си врагове

Коментар
20:01 - 01 Април 2024
17465
С бричка Волга(ин) към Европа

Шизофренията е сериозно психично заболяване, което засяга поведението, мислите и чувствата на човека. Кара го да смята, че кучето на съседа му говори с гласа на Иисус, че магазинерката му имплантира чип за четене на мозъчните вълни, че Мария Захарова му говори истината за Буча, а Дмитрий Медведев е трезвен и не шмърка кокаин. Това разстройство кара хиляди нашенци да се страхуват от еврогейска Европа, да храчат върху либерастките й ценности, да благоговеят пред ракетната мощ на Русия. И в същото време да кандидатстват за евродепутати.

Малко ни бяха йончевици, слабаковци и джамбазковчета, та сега ще потеглим към Брюксел директно с раздрънката Волга на пазителя на свободното слово Петър Волгин. Без изненади – като кандидат на псевдонационалистите от „Възраждане“, видният журналист ще ходи да заработва по 30 000 евро месечно от тия, които мрази, обвинява, сочи с пръст, нарича фашизоиди и необолшевики и обвинява за разпада на цивилизацията.

Предизборната кампания теоретично още не е започнала, макар централите вече да са превключили лайнометите и да бълват предимно електорални послания. И на този ранен етап обаче се забелязва тенденцията в листите да наблюдаваме истински парад на цирковите уроди, какъвто не помним от времената на пернишкия борец за свобода и братство Кире Либерало.

Тя Европа до голяма степен си заслужава волгиновците от петата колона, де. Старият континент и бюрократичните му структури отдавна имат навика да хранят и поят най-големите си врагове. Да осигуряват манджа и образование на арабските си гости, за да могат те после с удвоени сили да палят, стрелят и изнасилват. Същата работа и с Петър от радиото и подобните му – дайте им някоя хилядарка, за да плюят през вампирските си, подобни на сърп и чук зъбки върху ценностите на обединена Европа и да славословят миротвореца Путин. Защо горкият да плаща по 4000 лева, като щедрите европейци дават в пъти повече?

Пък и кандидатурата на Волгин е отлична метафора за собствената ни обществена шизофрения, в която всеки съчетава поне няколко взаимно изключващи се поприща. У нас е много характерно да се съвместяват по няколко обществени функции. Ивайло Цветков – Нойзи например е философ, футболен коментатор и обикновен пияндур. Йоло Денев е счетоводител и върховен жрец на Тангра, а Мегз е хем бизнесдама и моделиер, хем кривозъба измамница от Раковски. Таксиметровите шофьори са политически анализатори, лекарите – търговци на дребно, а представителите на градската десница – любители на мазното, турско кафе.

На този разнороден фон няма да е никаква изненада, ако Волгин запише изключителен резултат на предстоящия евровот. Защото отива при еврогейовете с наказателна акция, а нашенецът обича такива неща. Трепери му под лъжичката някой да взриви спокойствието на дебелосерковците-бюрократи с костюми за по 10 000 евро, да ги навре в миша дупка, да им покаже силата на съветското оръжие. Даже може да вземе за сътрудници Диляна Гайтанджиева, Дърева и Дарина Григорова да му носят арсенала от евразийски аргументи. Европа плаща щедро и на такива. Клетата.