С четири гола на Де Бройне Сити мачка по пътя към титлата

Тимът на Гуардиола попиля Уулвърхемптън с 5:1, Челси прати Лийдс за Чемпиъншип

Спорт
04:33 - 12 Май 2022
1741
С четири гола на Де Бройне Сити мачка по пътя към титлата

Манчестър Сити възстанови преднината си от три точки пред Ливърпул два кръга преди края на сезона в Премиър лийг, след като разби с 5:1 Уулвърхамптън като гост.

Това означава, че в оставащите си две срещи "гражданите" имат нужда от четири точки, за да са сигурен шампион.

Дори и при три, при положение че и Ливърпул спечели своите мачове, Сити ще е почти сигурен първенец, защото вече има преднина от седем гола пред мърсисайдци по отношение на головата разлика.

Тимът на Хосеп Гуардиола спечели последните си пет срещи в първенството с общ резултат 22:1. Над всички този бе Кевин Де Бройне (7', 16', 24', 60'), който отбелязаха четири гола, Рахийм Стърлинг вкара петото попадение в самия край, а на два пъти и гредите спираха гостите.

Почетния гол за домакините реализира Леандер Дендонкер.

Челси разгроми Лийдс с 3:0 на "Елънд Роуд" в двубой от 36-ия кръг на Премиър лийг. Головете вкараха Мейсън Маунт в 4-ата минута, Кристиан Пулишич в 55-ата и Ромелу Лукаку в 83-ата, а в средата на първото полувреме Даниел Джеймс получи червен картон и това до голяма степен предопредели изхода на мача.

Домакините останаха в зоната на изпадащите и са с все по-малки шансове да се спасят. Челси още няма гарантирано място в топ 4, но е с преднина от 4 точки пред Арсенал и 8 пред Тотнъм преди утрешното дерби на Северен Лондон.

"Сините" от Лондон вече мислят изцяло за финала за Фа Къп срещу Ливърпул в събота.