С гол номер 700 Роналдо тласна Юнайтед към победата на "Гудисън парк"

Червените дяволи обърнаха Евертън с 2:1 след ранно изоставане

Спорт
11:05 - 10 Октомври 2022
1666
С гол номер 700 Роналдо тласна Юнайтед към победата на "Гудисън парк"

Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 гостуването си на Евертън от 10-ия кръг на Висшата лига. Червените дяволи трябваше да правят обрат, след като още в 5-ата минута се оказаха в догонваща позиция.

Домакините поведоха чрез Алекс Иуоби, но Антони и Кристиано Роналдо донесоха трите точки на манчестърци.

Мачът ще се помни дълго от португалеца, който се появи в игра на мястото на контузилия се Антони Марсиал и отбеляза 700-ия гол в кариерата си.

След победата Манчестър Юнайтед е пети в подреждането с актив от 15 точки, докато мърсисайдци са 12-и с 10.

Евертън влезе чудесно в мача и поведе още в 5-ата минута. Каземиро сбърка при изнасянето на топката. Алекс Иуоби беше изведен на чиста позиция и той се възползва, отбелязвайки за 1:0.

Отговорът на гостите дойде в 15-ата минута, когато Марсиал изведен Антони зад защитата на „карамелите“. Лятното попълнение на Юнайтед показа скоростта си и успя да преодолее Джордан Пикфорд за 1:1.

В средата на първото полувреме Марсиал се контузи и трябваше да бъде принудително заменен. В игра се появи Кристиано Роналдо. В 37-ата минута гол на Бруно Фернандеш не беше зачетен заради засада.

В 44-тата минута Кристиано успя да се разпише за пълния обрат в резултата. Бившият му съотборник в Реал Мадрид Каземиро даде асистенцията. Бразилецът го изведе в наказателното поле и с диагонален удар по земя Роналдо прати топката в мрежата.

След почивката гостите успяваха да удържат Евертън, бяха по-добрият отбор и контролираха темпото на игра.

Десетина минути преди края Маркъс Рашфорд прати топката в мрежата зад Пикфорд за трети път уж сложи точката на спора. Само че радостта на Ман Юнайтед не трая дълго, защото се намеси ВАР. Оказа се, че нападателят си е помогнал с ръка при отнемането на топката, преди да се разпише, така че попадението правилно не беше зачетено.

До последния съдийски сигнал Ман Юнайтед съумя да неутрализира опитите на Евертън да се добере до точката и се поздрави с крайния успех. „Карамелите“ бяха близо до изравнителен гол в добавеното време на мача, когато Джеймс Гарнър отправи опасен удар, но Давид де Хеа успя да спаси.

В следващия кръг от Висшата лига Ман Юнайтед посреща Нюкасъл, докато Евертън гостува на Тотнъм в опит да се върне на правия път.

И още малко за статистиката - 20 години и два дни след първия си гол Роналдо вкара и седемстотния си. Асистент за попадението на португалеца стана добрия му приятел още от времето в Реал Мадрид - Каземиро.

Головете му са разделени по следния начин:

5 - за Спортинг

118 - в първия му период в Ман Юнайтед

450 - за Реал Мадрид

101 - за Ювентус

26 - за Ман Юнайтед при втория му престой на "Олд Трафорд".