С кого ще си ляга Борис на "Даунинг Стрийт" 10?

Русокосият популист е първият британски премиер, който съжителства с жена без брак

През ключалката
12:44 - 26 Юли 2019
3281
С кого ще си ляга Борис на "Даунинг Стрийт" 10?

Когато приятелката на Борис Джонсън Кари Симъндс се присъедини към антуража му по време на първата му реч като британски премиер на „Даунинг стрийт 10“, събралите се журналисти и фотографи буквално „пощуряха“, съобщава Си Ен Ен.  

До момента 31-годишната жена се справяше успешно с избягването на публичното внимание - рядко забелязвана по време на предизборни кампании и дори не се появи на исторически снимки като срещата с кралица Елизабет Втора.

В момента на Острова възникват няколко важни въпроса. Къде ще живее Кари (ще се премести ли в премиерската резиденция), каква ще е нейната роля в дипломатическите отношения (ще придружава ли премиера по време на чуждестранни визити) – британските медии продължават със спекулациите за тази безпрецедентна връзка.

Никога в историята си Обединеното кралство не е имало премиер, който по време на мандата си да е живял с партньор, с който не е имал сключен брак. От „Даунинг стрийт 10“ заявиха, че нямат информация дали Симъндс ще се премести да живее в известната резиденция.

Новият премиер влиза сам на "Даунинг Стрийт"

Това са все още „неизследвани води“ за британския протокол, а ролята на Симъндс се свежда основно до „лични предпочитания“. За разлика от първите дами на САЩ, партньорите на британските премиери нямат „строго определена роля“. 

По време на първата реч на Борис Джонсън като премиер фотографите обърнаха апаратите си и към Лари, официалният ловец на мишки на „Даунинг стрийт“ 10. Журналистите отбелязаха, че котаракът не изглежда обезпокоен, че резиденцията ще има нов обитател, информира Ройтерс. 12-годишната котка - нехаеща за стълпотворението пред дома й, се появи на прага и спокойно се протегна. 

Преди две години обаче Лари беше „изловен“ от репортерска камера да пуска на свобода една от хванатите от него мишки. Тогава котаракът беше обвинен в немарливост на работното си място и дори мързел.