С обратен ефект: Обвиненията срещу Тръмп покачват рейтинга му

37 дела се водят срещу предшественика на настоящия президент Джо Байдън

Новини
12:54 - 11 Юни 2023
2510
С обратен ефект: Обвиненията срещу Тръмп покачват рейтинга му

Обвиненията срещу бившия американски президент Доналд Тръмп не се отразяват на рейтинга му. Политическите анализатори в Съединените щати казват, че въпреки проблемите със закона, той остава с добра преднина пред останалите кандидат-президенти от Републиканската партия, предава НОВА.

Досега милионерът реагира на всяко обвинение по еднакъв начин - казва че е жертва на преследване по политически причини. Неговите привърженици очевидно му вярват, показват проучванията на общественото мнение. А пиар експерти и политолози отвъд Океана смятат, че съдебните дела дори могат да са полезни за Тръмп. Преди повдигането на обвиненията големите медии го отразяваха много по-малко, но това се промени след повдигането на обвиненията.

"Целият процес изглежда като обърнат с главата надолу. От една страна имате кандидат за президентската номинация, който има редица проблеми със закона. От друга страна имате неговите конкуренти, които вместо да се възползват от слабостите му, защитават човек, обвинен в сериозни нарушения, включително срещу националната сигурност. Така оперират в Републиканската партия и очаквам така да продължат", заяви Джон Ханли, преподавател в университет в Орландо.