С приятелски резултат от 4:1 ЦСКА 1948 разби казахстанхския Аксу

Двубоят се игра в Турция

Новини
19:08 - 28 Януари 2023
1748
С приятелски резултат от 4:1 ЦСКА 1948 разби казахстанхския Аксу

ЦСКА 1948 спечели с 4:1 приятелския двубой срещу казахстанския Аксу, който бе четвърти за „червените“ на турска земя в зимната подготовка, съобщава БНР. До момента момчетата на Тодор Янчев имат три победи и едно равенство. Последният двубой в Турция за ЦСКА 1948 е срещу Шкендия на 31 януари.

В 12-ата минута вратарят на Аксу бе крайно неубедителен при центриране отдясно и изпусна топката. Октавио се възползва от ситуацията и изпревари неориентираните защитници, подаде към Алекс Колев, който с пета на празна врата даде аванс на „червените“.

Шест минути по-късно авансът на българския тим бе удвоен. Марио Топузов проби опасно отляво и пусна центриране към наказателното поле, Обилор скочи на шпагат в опит да изчисти топката, но вместо това я прати в собствената си врата.

В 25-ата минута Лазар Марин извърши нарушение срещу Гедеш в наказателното поле при първата опасна атака на Аксу в двубоя. Съдията посочи бялата точка, но изпълнителят на дузпата не бе точен и нацели страничния стълб.

Половин час след началото на срещата Оразов извърши грубо нарушение срещу младия защитник на ЦСКА 1948 Борислав Вакадинов, за което получи директен червен картон. Все пак, Аксу не остана с човек по-малко, след като на негово място бе вкаран друг играч.

В 60-ата минута Карлос Охене пусна към Бирсент Карагарен, първоначално пасът бе прекъснат от защитник, но в крайна сметка след грешка топката стигна до Карагарен, той напредна в наказателното поле и прати топката в мрежата на Аксу.

Седем минути по-късно казахстанският тим върна едно попадение. Кайрекнов стреля от границата на наказателното поле и макар ударът му да не бе особено силен, рикошет в крака на Елитон обърка Даниел Наумов и топката влезе във вратата му.

ЦСКА 1948 реализира още едно попадение в 88-ата минута на срещата.