Сабаленка с лекота на 1/2-финал в Бризбън

Рибакина също продължава напред

Спорт
16:11 - 05 Януари 2024
2183
Сабаленка с лекота на 1/2-финал в Бризбън

Поставената под номер 1 в схемата Арина Сабаленка от Беларус се класира с лекота за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Бризбън, който е от категория WTA 500.

Сабаленка се наложи с 6:1, 6:4 над рускинята Дария Касаткина за час и 28 минути игра, като така записа 14-а поредна победа на австралийска земя и продължава защитата на титлата си.

В първия сет Сабаленка спечели всички геймове, в които Касаткина сервираше и макар сама да допусна един пробив, това по никакъв начин не повлия на представянето ѝ.

По-голямо предимство сервиращите имаха във втория сет, в който само един пробив направи разликата между двете. Той отново бе в полза на Сабаленка, която го реализира в петия гейм. В следващия белорускинята отрази три точки за пробив, което пречупи съпротивата на Касаткина.

На полуфиналите Сабаленка ще играе със сънародничката си Виктория Азаренка.

Осмата в схемата Азаренка, която спечели титлата в Бризбън през 2009 и 2016 година, се справи на четвъртфиналите с Елена Остапенко от Латвия с 6:3, 3:6, 7:5.

Азаренка наниза 16 аса в срещата и успя да я обърне след изоставане с пробив в третия сет. За това спомогна и поредното изригване на Остапенко срещу съдията на стола, след като латвийката не бе доволна от решение, което позволи на Азаренка да спечели подаването си за 5:4.

В другия полуфинал ще се срещната Елена Рибакина от Казахстан и чехкинята Линда Носкова.

Поставената под номер 2 в схемата Рибакина спечели с 6:1 първия сет от мача си с Анастасия Потапова, когато рускинята се отказа заради контузия.

Носкова пък елиминира друга рускиня - Мира Андреева, след 7:5, 6:3.