САБОТАЖ в Lupa.bg! Посолството в Рим заключено за фенове на новата власт

Куриози
14:04 - 10 Юни 2021
26299
САБОТАЖ в Lupa.bg! Посолството в Рим заключено за фенове на новата власт

Дипломатически саботаж! Българското посолство в Рим отказва да обслужва наши сънародници, които подкрепят новото служебно правителство, разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник от Вечния град.

Според данните до момента над 50 човека са завили опашка пред дипломатическата ни мисия в Рим на адрес Via Pietro Paolo Rubens №21 от ранни зори по различни проблеми, които се нуждаят от намесата на посолството, което, обаче, е затворено. Засега не е ясно къде се намира посланикът Тодор Стоянов (на челната снимка, б.ред.), който в периода 12.05.2017 г.- 11.02.2019 г. бе заместник-министър на външните работи в последния кабинет на Бойко Борисов.

За драмата вече е уведомен служебният министър на външните работи Светлан Стоев, обясни източникът на Lupa.bg.

Такъв сигнал публикува и на стената си във фейсбук журналистът Стоян Тодоров. Ето какво написа той:

“Току-що ми се обади мой приятел от Рим, българин. От сутринта над 50 български граждани чакат пред посолството в Рим за различни услуги. След възникнало напрежение от дългото чакане и необслужване на нашите сънародници, служител на посолството изпуснал репликата: „Щом сте тръгнали да сваляте властта в България и подкрепяте служебното правителство, така ще бъде”.

Разбира се, моментално уведомих съответните органи и дадох телефони за връзка на нашите сънародници и на властите в България“.