Сабрутев: Бързат да махнат Гюров от БНБ, за да не стане служебен премиер

Правят впечатления усилията на банката да се произнесе преди Административния съд

Новини
11:08 - 17 Юли 2024
1016
Сабрутев: Бързат да махнат Гюров от БНБ, за да не стане служебен премиер

Правят впечатления усилията на БНБ да се произнесе преди административния съд. И ключовият въпрос е защо толкова много бързат. Дали пък това не са усилия за отстраняване на потенциален кандидат за служебен премиер?

Така Венко Сабрутев от ПП-ДБ разчете решението на БНБ за отстраняване на Андрей Гюров като подуправител на централната банка след решение на Антикорупционната 

Това са сигналите, които идват от Управителния съвет на БНБ. Ключовият въпрос е защо те вземат решение преди административният съд да се произнесе, той ще заседава след няколко дни, коментира Сабрутев. 

Компетентните орган - Комисията за противодействие на корупцията се е произнесла по отношение на г-н Гюров и е установила несъвместимост.

Съгласно Закона за БНБ Управителният съвет на БНБ е взел решение за изпълнение на това решение на комисията. Оттук нататък пред г-н Гюров стоят две алтернативи - да приеме решението или да обжалва. Ако обжалва законът предвижда произнасяне на Върховния административен съд в рамките на 14 дни, коментира пък Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.