Сабрутев: Предишните председатели на НС се избираха с театър

Не може да се слагат хора, които имат откровено публично лоша репутация, заяви депутатът от „Продължаваме Промяната”

Новини
09:53 - 21 Октомври 2022
1770
Сабрутев: Предишните председатели на НС се избираха с театър

Предишните председатели на Народното събрание се избираха с театър. Задкулисието е седнало, договорило се е и се прави една театрална сцена в пленарната зала, където се водят сълзливи изказвания и фиктивно гласуване. Тази година виждаме, че статуквото все повече губи своите позиции. Това коментира в „Здравей, България” депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев.

„Продължаваме Промяната” е предложила на останалите партии всяка една формация да номинира един или двама от другите партии за председател на парламента.

„Не може да се слагат хора, които имат откровено публично лоша репутация”, добави той и посочи, че от ПП са категорични, че искат стабилност в държавата, а не нови избори.

Според него вариант е лидерите от всички партии да изберат критерии за избор на шеф на парламента, а не хора. „Правила, по които да се намери най-добрият кандидат. И да бъде подкрепен от всички 240 народни представители или голяма част от тях”, уточни Сабрутев.

Депутатът от ПП заяви, че искат публичен дебат. „Ние сме против задкулисието. Искаме да влезем в зала с камери, микрофони и журналисти и да преговаряме на лидерско ниво. Да се намери единната кандидатура. Партията, която има първи резултат на изборите, е неспособна да намери мнозинство. Затова ние поемаме лидерството”, добави той.