Съдът: Марадона е невинен!

Аржентинецът беше обвиняем за укриване на данъци

Новини
17:55 - 05 Януари 2024
2324
Съдът: Марадона е невинен!

Върховният съд в Италия оправда вече покойната футболна легенда Диего Марадона. Аржентинецът беше обвиняем за укриване на данъци. След окончателното решение беше сложен край на съдебна битка, продължила 30 години между бившия нападател и Наполи.

Твърдеше се, че Марадона е използвал прокси-компании в Лихтенщайн, за да избегне някои данъци при получени плащания за използване на имиджовите му права от клуба Наполи в периода между 1985 и 1990-а година.

„Всичко приключи вече и мога ясно да заявя без да се страхувам, че ще бъде опровергано. Диего Марадона никога не е укривал данъци“, каза адвокатът му Анджело Пизани.

„И най-важното – слага се край на преследването на Диего Марадона, което той трябваше да изтърпи в продължение на 30 години. най-малкото, сега някои хора трябва да се извинят пред паметта на гения", продължи той.

„Наследниците имат вече законното право да поискат обезщетение от държавата. Надявам се, когато го получат, да го използват в памет на баща си", заяви още адвокатът на Марадона.