Съдът отхвърли жалбата срещу поръчката за стадиона на Локо (Пд)

У нас
14:43 - 16 Август 2024
745
Съдът отхвърли жалбата срещу поръчката за стадиона на Локо (Пд)

Добра новина дойде за Локомотив (Пловдив) преди мача срещу Черно море.  Върховният административен съд отхвърли частната жалба на фирмата "Билдком БГ" ЕООД срещу обществената поръчка за изграждането на нова централна трибуна на стадион "Локомотив", както и инфраструктурата около съоръжението. Така сагата около нея е към своя край и тя ще бъде подновена.

Обществената поръчка беше спряна на 2 юли в 11:27 часа - два дни преди да изтече крайният срок за подаване на документите. Сега обаче вече няма пречки тя да бъде изпълнена.

Предмет на поръчката е изпълнение на строително-монтажни работи за реализиране на проект за "Строително-монтажни работи за реализацията на работния инвестиционен проект по части "Благоустрояване и инфраструктура" и Централна трибуна“, част от общинската спортна инфраструктура – стадион "Локомотив“ – град Пловдив“.

Паралелно с това е пусната и втора поръчка: "Изграждане на външна кабелна мрежа за реализацията на работния инвестиционен проект в част "Благоустрояване и инфраструктура" на стадион "Локомотив“.

Първата поръчка е на стойност 44 880 120 лв. с вкл. ДДС (37 400 100 лв. без ДДС).

Втората е на стойност 1 199 880 лв. с вкл. ДДС (999 900 лв. без ДДС).

Така общата прогнозна стойност на поръчката за двете обособени позиции е в размер до 46 080 000 лв. с включен ДДС (38 400 000 лв. без ДДС), припомня още Plovdiv24.bg.

Срокът за изпълнение на строителството е по предложение на участника, в календарни дни, но не следва да бъде по-кратък от 480 календарни дни и по-дълъг от 570 календарни дни. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи започва да тече от датата на съставяне и подписване на Протокол за откриване на строителна площадка.