Съдът поряза Чакъров по делото за регистрацията на ДПС

Образуваното производство е охранително, има само заявител, прецениха магистратите

Новини
17:40 - 11 Октомври 2024
7489
Съдът поряза Чакъров по делото за регистрацията на ДПС

Софийският градски съд не даде ход на делото по искането на Джевдет Чакъров за отписването на Делян Пеевски като представляващ ДПС в регистъра на политическите партии.

В началото на заседанието съдът  съобщи, че  постъпили молби от Делян Пеевски, Хамид Хамид, Йордан Цанев, Халил Летифов, Станислав Атанасов, Искра Михайлова и Радослав Ревански, с които се иска да бъдат конституирани като "трета страна - помагач" в производството.

Съдът прецени обаче, че образуваното производство е охранително и по него няма две страни, а само заявител и по тази причина е недопустимо допускането на "трета страна – помагач", тъй като не е на лице втора страна и по тази причина няма на кого да се помага в процеса. Тъй като определението подлежи на обжалване пред ВКС делото беше отложено за 25 октомври, което е непосредствено преди изборите.

Искането на Чаръков беше внесено в края на септември  Тогава от съда съобщиха, че той е внесъл молба за вписване на промени в партидата на партията. Те били прието от Централното оперативно бюро.

Става дума за промени не само в председателския пост, а още няколко, станали в Росенец. Тогава Пеевски каза, че гласуването е нелигитимно, защото не е имало кворум.