Съдът разпореди постоянен арест за Калоян, задържан за убийството на Кристина

Моля да не бъда задържан под стража, за да мога да се опитам да се боря да изчистя името си, каза подсъдимият

Новини
16:45 - 09 Април 2023
2667
Съдът разпореди постоянен арест за Калоян, задържан за убийството на Кристина

Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Калоян Каймакчийски, който бе задържан за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, съобщи Нова телевизия. Тялото ѝ беше открито в багажник на автомобил в квартал „Захарна фабрика” в София.

Жертвата е била простреляна с пистолет. От известно време насам е казвала пред близки, че се страхува за живота си. Търсила е помощ и от неправителствена организация, която се грижи за пострадали от домашно насилие. Официален сигнал до МВР обаче не е подаван.

„Моля да не бъда задържан под стража, за да мога да се опитам да се боря да изчистя името си. Искам да бъда с детето и родителите си. Нямам за цел да се укривам. Съдействал съм през цялото време на органите на реда", заяви мъжът в заседателната зала. 

По време на заседанието адвокатът на Каймакчийски заяви, че не са събрани достатъчно доказателства обивеният да е извършил престъплението. Липсвали свидетели, ДНК анализи, видео наблюдение, балистична експертиза, както и наличие на графични данни на движението на обвинителя. Не е установено къде точно е извършено престъплението.