Съдът се захвана с пияната съдийка , буйствала в районното във Варна

Вчера тя влетяла вътре и се саморазправяла с полицаите

Новини
14:27 - 15 Юни 2024
3528
Съдът се захвана с пияната съдийка, буйствала в районното във Варна

Във връзка с постъпили медийни запитвания по случай с инцидент, в който е участвал съдия от гр. Варна, от Софийска градска прокуратура (СГП) информират следното:

Образувано е досъдебно производство с първо действие по разследването, което се води от следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. Разследването се осъществява под ръководството и надзора на СГП, тъй като случаят касае магистрат.

Разпитват се свидетели, извършват се и други действия по разследване, ще бъдат назначени и необходимите експертизи с цел установяване на  фактическата обстановка и дали е налице извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По-рано днес стана ясно, че съдия в Административния съд е била хваната да кара пияна във Варна, а след това е буйствала в районното управление, в което е била задържана. По непотвърдена информация жената е била спряна за проверка вчера, а дрегерът отчел 1,56 промила алкохол в кръвта. Жената дала кръвна проба, но по закон била задържана в районното, където проявила непристойни действия.