Съдът в Бургас гледа мярката на биячите на кандидат-кмета на Зидарово

Новини
17:33 - 27 Октомври 2023
1399
Съдът в Бургас гледа мярката на биячите на кандидат-кмета на Зидарово

Районният съд в Бургас заседава по мярката на задържани трима души, обвинени за побоя на кандидата за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков.

Те са с повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда, а именно счупено ребро и нанасяне на удари по тялото с користна цел- получаване на възнаграждения. Първоначално бяха задържани пет лица- четирима от задържаните бяха от София, а едно от лицата е от Бяла Слатина. Повдигнати са обвинения обаче само на трима от тях. 

„Към настоящият момент има събрани множество доказателства, с които се установява съпричастността на трите лица към извършения побой над Христо Бардуков. Към момента още изчакваме официални документи за регистрацията на пострадалия като обществено лице. В процеса на делото, ако се съберат данни за по-тежки престъпления може да се стигне и до по-тежки престъпления, а такива данни по делото има, евентуално обвиненията ще бъдат прецизирани”, заяви прокурорът по делото Христо Христов. По думите му извършителят на побоя и пострадалия не са се познавали.