Съдът възстанови Кедъра на работа, той напусна сам БНТ

Нямах намерение да съдя телевизията, но ударите под кръста, които получих, ме накараха да го направя, заяви баскетболният спец

Новини
15:09 - 07 Декември 2023
14870
Съдът възстанови Кедъра на работа, той напусна сам БНТ

"Хора, от четири месеца чакам, за да напиша грандиозен пост по повод спечеленото от мен и адвокатите ми трудово-правно дело с БНТ. Търпеливо изчаках да му дойде времето, изчаках да бъда възстановен на работа и след това да напусна по собствено желание и този ден настъпи, но настроението ми да пиша дълги тържествени послания се изпари, а и вече не съм сигурен, че имам да кажа кой знае какво, но все пак", това сподели Камен Алипиев.

Телевизионерът и баскетболен специалист заяви мнението си в свой пост в профила си във Фейсбук.

Кедъра от доста време не беше на работа в телевизията-майка, предвид всички обстоятелства около него.

Ето какво сподели още Алипиев:

"Нямах намерение да съдя телевизията, но ударите под кръста, които получих, ме накараха да го направя, защото едни от много малкото неща, които принадлежат лично на всеки един от нас и зависят от всекидневните ни решения, са името и достойнството ни! Точно те бяха засегнати преди четири години и бях длъжен да ги защитя, още повече, че името не е само мое, но и на един от основателите на спортната редакция на БНТ - моят баща - Цветан Алипиев.

Заради това преминахме през този триинстанционен катарзис, който завърши с морална победа. Не мога да й се зарадвам, но се надявам това да бъде пример за хората, които не вярват, които се отказват лесно и се огъват под ударите на съдбата.

През цялото време знаех, че съм прав и затова не ми пукаше от поръчковите публикации на "колеги", които целяха да ме дискредитират и да ме изкарат самозван мошеник, който е крил, че няма необходимия образователен ценз, за да заема позицията си.

Работих трийсет и две години и половина в БНТ, това беше моята кауза и през целия период съм имал една цел - да помогна тази телевизия и спортната й редакция да стават по-добри.

Сега там нямат нужда от мен и затова с чувство на облекчение и изпълнен дълг, се оттеглям достойно. Някой ден може и да се върна, даже бих се пенсионирал там, но поне в момента искам да се наслаждавам на новите предизвикателства, които изникват пред мен в последните четири години и въпреки че съдбата на журналиста на свободна практика е доста по-несигурна, избирам нея и гледам напред.

Не се сърдя на никого, вярвам, че това трябваше да стане и благодаря на всички, които продължават да ме подкрепят, а и на тези, които смятат, че най-после съм си намерил майстора. На първи септември бях написал, че справедливостта ще възтържествува и сега приложих доказателството!

Специални благодарности на Ива Згурова-Шопова и Лора Каменова!".