Съдбата на Гарет Саутгейт е ясна - остава

Футболната асоциация на Англия иска да задържи треньора и за Мондиал 2026

Футбол
15:49 - 12 Юли 2024
1504
Съдбата на Гарет Саутгейт е ясна - остава

От ФА ще започнат офанзива към селекционера на Англия Гарет Саутгейт, която ще цели да убеди наставника да остане начело на отбора и за предстоящото Световно първенство през 2026 година.

Желанието на шефовете на английския футбол е да задържат треньора на “трите лъва” за поне още един турнир, след като той постигна впечатляващи резултати, достигайки два поредни финала на европейско първенство и полуфинал на Мондиал 2018.

Шефът на ФА Марк Булингам е планирал да проведе конкретни разговори със Саутгейт след края на Евро 2024 и е твърдо решен да направи всичко възможно да го задържи начело на Англия.

В момента селекционерът има договор до края на тази година. Той е начело на “трите лъва” от 28 септември 2016 година, когато първоначално временно бе поставен на поста след отстраняването на Сам Алардайс след само един мач като треньор на отбора.

До момента той е водил световните шампиони в 101 мача. Саутгейт бе доста сериозно критикуван за представянето на своя тим от началото на Евро 2024, но в крайна сметка той успя да изведе тима до втори пореден финал на европейски първенства, след като загуби преди три години от Италия в Лондон след изпълнение на дузпи.