Съдии като Кабаков трябва да бъдат бити и влачени, закачени за трамвай

Няма как да има дерби между ЦСКА и разградчани, които станаха олицетворение на омразата

Топ
10:55 - 21 Септември 2020
6995
Съдии като Кабаков трябва да бъдат бити и влачени, закачени за трамвай

ЦСКА за пореден път не успя да победи Лудогорец на "Армията", но в случая това е най-малкият проблем. Червените не успяха, защото пропуснаха куп изгодни положения за гол и буквално смачкаха своя противник, но не на последно място и заради съдията - в случая Георги Кабаков. Пловдивчанинът нагледно показа как могат да ти измъкнат душицата с памук, а скандиранията: "Кабаков - ку**о!" ехтяха до късно в Борисовата градина. 

Е, няма как да стане, след като един отбор си върви навсякъде в България с куфарчета и съдии под ръка, няма как да стане и да има нормален футбол у нас, след като купуваш всичко под път и над път - от рефери, комисии, противникови футболисти и т.н. А жалбите срещу чернодрешковците да отиват на мига в кошчето, след като са получени в БФС. 

В миналия кръг, когато Станислав Тодоров показа също как се правят нещата, подрязвайки крилата на ЦСКА във Варна срещу Черно море (1:1), от "Армията" подадоха жалба срещу съдийството, на която все още няма отговор. Няма и да има, защото е глас в пустиня. И колкото и да си роптаят всички, керванът наистина си върви. Даже някъде и кучетата не лаят вече. Не смеят.

Снощи Кабаков показа на моменти, че има наистина подход като в европейските мачове, за които му дават наряди, но и че не мери с еднакъв аршин. Неотсъдената дузпа за ЦСКА през първото полувреме и най-малкият проблем, тъй като армейците си стигнаха до доста положения и щяха да реализират и повече. Но при други обстоятелства.

Фаулове за щяло и нещяло, картони - спестени и пресилени, някакви странни авантажи и накъсване на играта, което работеше за Лудогорец, който си беше дошъл в София за хикс. И го постигна. Ако този двубой беше на друг етап от първенството и не беше фатален за крайния изход, можете да бъдете сигурно кой щеше да е краен победител. Разбира се, пак със скандиранията: "Кабаков - ку**о!" А майничката отново щеше да се подсмихва под мустак и под предпазните щитове на полицията при влизането в тунела на стадиона. И сега имаше повод за радост, както и голяма част от съдиите у нас, начело с Волен Чинков, които се събуждат сутрин със солидни пачки евра под възглавницата. За да се кланят на силните на деня, разбирайте Кирил Домусчиев - самозабравилият се велможа от Делиормана.   

И това скоро ще има своя край. По един или друг начин. Защото нервите няма да издържат в един момент, а полицейският кордон ще бъде прегазен като пакетче солетки, за да се доберат хората до съдиите, а те от своя страна да усетят народната любов. 

Докато не се стигне до ситуация, в която реферите да бъдат бити като в мутренските години по стадионите, и да бъдат влачени, закачени на трамвай №5 но обръщалото около Съдабната палата.  

И накрая за ръководството на ЦСКА - крайно време е да се светнат, че за такива мачове трябва да се викат международни съдии, а не само да се надига пушилка във футболната ни пустиня, която скоро оазис няма да стане.

А към самозабравилити се и нагли примати от Разград - следващият път се постарайте вашите добре платени "звезди" да си спестят средните пръсти и не употребявайте думата дерби за такъв сблъсък. ЦСКА и Лудогорец няма как да е дерби. В дерби мачовете има исторически моменти, превърнали един двубой в голям и вълнуващ за много хора. Независимо от статистиката, независимо от разликата във финансирането и класата, ЦСКА си е ЦСКА. И винаги ще бъде недостижим за разни зелени човечета, които дори публика не могат да доведат в столицата, та да пообиколят наред с това и някои от моловете. Няма как да стане, пичове! Няма как да стане, дори и да си купите още 9 поредни титли! Няма как да стане, навличайки си омраза и гняв през годините. 

Няма как и да бъде променено статуквото, което кара народа да дере гърло на трибуните: "Бийте турците!" и "Кабаков - ку**о!"