Съдия Тодорова пред Lupa.bg: Не е редно адресът ми да е в нета

Ще реша какво да правя, каза представителката на Темида

Новини
13:18 - 18 Юли 2019
6194
Съдия Тодорова пред Lupa.bg: Не е редно адресът ми да е в нета

"Това, което се е случило е нередно, знам много добре закона и не може адресът ми да бъде качен в интернет". Това каза ексклузивно пред Lupa.bg съдия Мирослава Тодорова, след като стана ясно, че на сайта на Инспектората на ВСС са качени личните й данни, както и на сина й, който няма навършени 18 години.

"Ще проуча нещата след малко. Все пак съм съдия, осъдила съм толкова хора, не може адресът ми да е там. Личните данни на хората са са нещо, което не трябва да бъде публикувано, за мен е ясно, че ВСС в случая са направили грешка, ще реша какво да правя", каза пред наш журналист съдия Мирослава Тодорова.

На показ бе ЕГН-то, номерът на личната карта и адресът на съдийката. От ИВСС не бяха заличили и ЕГН-тата на мъжа и на сина й, който не е навършил 18 г. Непълнолетният фигурираше с трите си имена в публичната декларация. Засега не е ясно колко време е престояла необезличената декларация на Тодорова на сайта на ИВСС.

След сигнали от институцията на главния съдебен инспектор Теодора Точкова свалиха декларацията на съдийката, към момента тя вече не е достъпна. Към 12,30 ч. без достъп е целият раздел "Публикувани декларации", в който попадат всички имуществени декларации на съдии, прокурори и следователи.

Засега няма официален коментар от инспектората, но в рамките на днешния ден се очаква позиция.