Съдийско назначение нагорещи страстите

Комисията към БФС май си играе с огъня, слагайки Железов на Локо Пд – ЦСКА

Спорт
17:13 - 31 Октомври 2022
2168
Съдийско назначение нагорещи страстите

Съдийската комисия към БФС обяви, че Валентин Железов ще бъде главен рефер на отложения мач от седмия кръг на efbet Лига между Локомотив Пловдив и ЦСКА. Двубоят е във вторник от 17:15 часа.

Любопитно е да припомним, че преди година и половина Железов попадна в епицентъра на вниманието със своите 53 отсъдени нарушения именно в двубой между ЦСКА и Локомотив Пловдив, но този път на „Българска Армия“.

За тези 53 нарушения, които маркира, Железов показа само 6 жълти картона. Локомотив Пловдив извърши 29 фала, а ЦСКА – 24.

Друга любопитна подробност е, че само преди няколко седмици от Левски обявиха, че не искат повече Валентин Железов да свири мачове на отбора. Конкретна причина за това стана решението на арбитъра да признае победно попадение на Локомотив София за 3:2 в 90-ата минута на дербито срещу "сините", въпреки че в изграждането на головата атака на "железничарите" футболист от отбора игра с ръка.

След това Железов беше наказан и не намираше място в нарядите за efbet Лига няколко седмици. Той се завърна с мача между Берое и Лудогорец, където отсъжданията му също породиха известни полемики.