Съдят и Робърт де Ниро за секстормоз

Бивша асистентка на холивудската звезда иска 12 милиона долара, карал я да го чеше по гърба

Новини
10:57 - 04 Октомври 2019
5050
Съдят и Робърт де Ниро за секстормоз

Холивудската легенда Робърт де Ниро е поредната американска знаменитост с дело за секс тормоз. Бившата асистентка на актьора в компанията му „Канал прадъкшас” Чейз Робинсън заведе съдебен иск срещу него на стойност 12 милиона долара.

В жалбата си Чейз твърди, че години наред е трябвало да търпи тормоза и дискриминационното му отношение към нея. В жалбата се казва, че Де Ниро отправял на Чейз коментари със сексуален подтекст, че я обиждал и че я третирал като „офис женичка”, докато тя била вицепрезидент по продукцията и финансите в компанията.

Чейз Робинсън, бившата асистентка на Де Ниро го съди за 12 милиона долара и го набеди за сексист

В иска Робинсън обвинява Де Ниро, че я карал да му закопчава копчетата на ризата, да му оправя яката, да го чеше по гърба, да му връзва вратовръзката и да идва да го буди в леглото му, докато тя се надявала, че работата при актьора ще й помогне да изгради кариера в шоубизнеса. Де Ниро наел Чейз за асистентка през 2008 г., когато тя била на 25 години.

Скандалът има предистория, тъй като преди месец и половина Робърт де Ниро заведе дело срещу бившата си асистентка, настоявайки за сумата от 6 милиона долара. Чейз бе обвинена, че си е присвоила стотици хиляди долари от фирмата му, че плащала от сметката на компанията за лични и луксозни вещи, че се е шляела по улиците в работно време и че по време на работа си е устройвала телевизионни маратони.

Чейз Робинсън обаче пренесе битката от финансовия, на интимния терен и обвини бившия си шеф, че се държал обидно и непристойно с жените служители. Робинсън твърди, че ги наричал с обидни имена и определения, сред които и „кучки” и че постоянно използвал сексистки език.

„Робърт де Ниро не приема идеята, че мъжете и жените трябва да бъдат равни. Той не се интересува, че половата дискриминация на работното място нарушава закона”, казват адвокатите на Робинсън. В обвинителния акт пише още, че жените в компанията на Робърт де Ниро били много по-ниско платени от мъжете. Те били карани да извършват „домакинска работа”. Робинсън също твърди, че Де Ниро се шегувал с нея за рецептата си за “Виагра” и й предложил да забременее с генетичен материал от неин женен колега.

След вчерашния обвинителен акт срещу холивудската знаменитост, актьорът пусна официално изявление чрез адвокатите си, в което определя твърденията на Робинсън като „тотално абсурдни”.

Скандалът идва в навечерието на официалната премиера на новия филм на Мартин Скорсезе „Ирландецът”, в който Де Ниро си партнира с Ал Пачино. Лентата ще бъде представена пред публика в началото на ноември месец.