Съдят надрусания с кокаин кмет на Калояново

Георги Георгиев бе хванат да кара дрогиран

Новини
14:52 - 12 Ноември 2020
2011
Съдят надрусания с кокаин кмет на Калояново

До дни кметът на община Калояново Георги Георгиев, който бе хванат да кара дрогиран, ще се изправи пред съда. Районната прокуратура в Пловдив внесе днес обвинителен акт.

Срещу 39-годишния кмет, който управлява втори мандат, е повдигнато обвинение за шофиране под въздействие на наркотици.

На 10 ноември т.г. в с. Калояново екип от полицията в Хисаря и жандармерията осъществявали контрол по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“ в селото. Около 15 часа служителите на МВР подали сигнал със стоп-палка за спиране на фиата на Георгиев. След като той слязъл, униформените го разпознали. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания кметът бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тества за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство. При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. 

Георгиев бе задържан за 24 часа в ареста, а в момента е на свобода с мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство срещу него е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт. Предстои насрочване на делото в съда.