Салах се връща, за да се лекува в Англия

Нападателят на Ливърпул се контузи на мача Египет - Гана

Спорт
12:20 - 22 Януари 2024
2016
Салах се връща, за да се лекува в Англия

Мохамед Салах ще се завърне в Ливърпул за лечение на мускулната травма, получена по време на първия мач на египетския национален отбор за Купата на африканските нации.

Салах бе заменен в първото полувреме при равенството 2:2 срещу Гана. По-късно стана ясно, че нападателят ще пропусне следващите два мача на "фараоните", които днес играят срещу Кабо Верде в последен двубой от група В. Той ще изгледа срещата на живо, след което ще лети за Англия.

"След като в последните часове направихме допълнителни изследвания на Мохамед Салах, както и след консултация с медицинския щаб на Ливърпул, решихме футболистът да се завърне в Англия след мача с Кабо Верде. Надяваме се той да бъде готов за игра за полуфиналите, ако отборът стигне до тях", съобщават от федерацията на Египет.

Вчера Ливърпул победи Борнемут с 4:0 в отсъствието на Салах, след като Дарвин Нунес и Диого Жота вкараха по два гола през второто полувреме. След мача мениджърът Юрген Клоп заяви, че е логично Салах да се завърне на клубната база.

Снощи отборът на Южна Африка разгроми с 4:0 Намибия в група Е на турнира, който се провежда в Кот д' Ивоар. Битката в групата се завърза здраво, след като Намибия изненада Тунис в първия кръг. При това положение начело е Мали с 4 точки, пред Южна Африка - първата си победа, и Намибия с по 3, а "картагенските орли" са с една.