Салата тиквички с бяло и червено зеле

за 4 порции, 30 мин

Кухня
07:01 - 08 Ноември 2024
529
Салата тиквички с бяло и червено зеле

Продукти

400 г бяло зеле

400 г червено зеле

1 тиквичка

2 моркова

сол

кориандър или магданоз

1 лайм или ½ лимон на сок

2 с.л. сусамово или друго олио, зехтин

1 с.л. мед

 

Приготвяне

Двата вида зеле се нарязва на тънки ивици.

Тиквичката се нарязва на фини пръчици.

Обелените моркови се настъргват едро.

Смесва се лайм сокът чрез разбиване с олиото и меда. Прибавя се наситненият кориандър или магданоз и се разбърква.

С дресинга се заливат зеленчуците, подправя се със сол и се разбърква.

Оставя се да престои около 30 мин.