Салата тиквички с бяло и червено зеле
за 4 порции, 30 мин
Кухня
07:01 - 08 Ноември 2024
529
Продукти
400 г бяло зеле
400 г червено зеле
1 тиквичка
2 моркова
сол
кориандър или магданоз
1 лайм или ½ лимон на сок
2 с.л. сусамово или друго олио, зехтин
1 с.л. мед
Приготвяне
Двата вида зеле се нарязва на тънки ивици.
Тиквичката се нарязва на фини пръчици.
Обелените моркови се настъргват едро.
Смесва се лайм сокът чрез разбиване с олиото и меда. Прибавя се наситненият кориандър или магданоз и се разбърква.
С дресинга се заливат зеленчуците, подправя се със сол и се разбърква.
Оставя се да престои около 30 мин.