Само 2000 чужденци на финала на "Уембли" без карантина

В момента се прави подготовка по транспортирането на тези привърженици от летището до стадиона и обратно

Футбол
17:15 - 24 Юни 2021
1401
Само 2000 чужденци на финала на "Уембли" без карантина

Домакинът на финала на Евро 2020 „Уембли“ ще приеме само по 1000 чуждестранни фенове за последния мач от турнира, без да ги задължава да изкарват задължителната 10-дневна карантина за пристигащи в страната.

По този начин за сблъсъка на 11 юли от всяка страна-финалист, с изключение на Англия (ако се класира), ще могат да пътуват не повече от 1000 фенове, без да се налага да се карантинират при пристигането си в страната. Те обаче ще трябва да останат в балон по време на посещението си в Обединеното кралство, като ще могат да пристигнат непосредствено преди мача и ще трябва да напуснат страната веднага след приключването на финала.

В момента се прави подготовка по транспортирането на тези привърженици от летището до „Уембли“ и обратно. По същия начин бе процедирано с феновете на финала в Шампионската лига през последния сезон.

При сегашните обстоятелства, при които стадионът ще бъде отворен на 75% от капацитета си за финала, ще бъдат разпределени по по-малко от 10 000 билета за феновете от всяка страна, участваща на финала.