Само една въпросителна пред Мартинес - Ромелу Лукаку

Селекционерът на Белгия ще чака до последно нападателя

Спорт
11:44 - 09 Ноември 2022
2213
Само една въпросителна пред Мартинес - Ромелу Лукаку

Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес остави за последния момент решението дали да включи Ромелу Лукаку в групата за световното първенство по футбол.

Нападателят се завърна в Интер преди началото на сезона, но игра само в три от 19-те мача на италианския клуб заради различни контузии.

29-годишният Лукаку се върна от контузия в бедрото като резерва срещу Виктория (Пилзен) и Сампдория, но получи нова травма.

Старши треньорът Симоне Индзаги обяви в събота, че белгийският нападател няма да играе за Интер преди световните финали, които за Белгия започват на 23 ноември с двубой срещу Египет. След това "червените дяволи" ще срещнат Канада и Мароко в мачове от груповата фаза.

Мартинес ще обяви окончателната група от 26 души в четвъртък.

"Ще взема решението малко преди крайния срок. Ако той може да играе, значи аз ще искам да го взема в отбора. Ако не е здрав, тогава ще го оставим да се възстановява", заяви белгийският национален селекционер в интервю за френското издание "Екип".

Лукаку е водещият голмайстор в историята на националния отбор с 68 попадения в 102 мача. Той се разписа пет пъти в четири двубоя в квалификациите за Катар.

"Всеки се справя по различен начин с мускулните контузии. Виждат се наченки на подобрение, но окончателното решение ще бъде взето в последния момент. Това ще ни даде повече време. Трябва да анализираме внимателно състоянието му и да преценим дали той ще бъде готов за игра. Ако може да играе от 1 декември, ще го вземем с нас", допълни наставникът на Белгия.