Само Джамбазки гласува против Истанбулската конвенция в ЕС

Евродепутатът е категоричен, че това е пропаганден инструмент на джендър идеологията

Новини
09:28 - 11 Май 2023
1882
Само Джамбазки гласува против Истанбулската конвенция в ЕС

Единствено Ангел Джамбазки гласува против въвеждането на Истанбулската конвенция в Европейския съюз.

Европейският парламент подкрепи вчера въвеждането в Европейския съюз на Истанбулската конвенция. От българските представители в ЕП единствено съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки гласува против скандалния документ, съобщиха от ВМРО.

Гласувах убедено против този инструмент на джендър пропагандата, наречен Истанбулска конвенция, единствен от българските представители в Европейския парламент. Насилието над жени и деца е престъпление и като такова трябва да бъде преследвано, осъждано и наказвано! Но Истанбулската конвенция не е документът, който ще предпазва. Тя има далеч по-различни цели, написа българският представител в Европейския парламент по повод вчерашното гласуване.

Ангел Джамбазки беше категоричен, че това е пропаганден инструмент на джендър идеологията и прокарва политика, която е в разрез с интересите на жените.

Той допълни още, че самият документ категорично противоречи на семейните ценности и на основите, върху които са изградени европейските общества.

Припомняме, че България има своето суверенно законодателство и българският Конституционен съд се е произнесъл по въпроса с приемането на Истанбулската конвенция. Според окончателното становище на съда този документ застъпва правни концепции, свързани с понятието „пол“, които са несъвместими с основни принципи на българската Конституция. Освен България, останалите страни, които също не са ратифицирали конвенцията, са Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия.