Само още 2 дни за подаване на данъчна декларация

Плащането на дължимите данъци може да стане електронно с банкова карта и без такси

Новини
09:05 - 25 Април 2019
2721
Само още 2 дни за подаване на данъчна декларация

Изтича срокът да подаване на данъчни декларации за доходите на физически лица за предходната година, припомнят от Националната агенция за приходите.

Крайният срок за деклариране на доходите от 2018 г. изтича на 30 април (вторник), като също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък. От петък до понеделник са почивни дни и това означава, че остават само още два дни - днес и вторник, да обявите доходите си пред данъчните служби. Това е валидно за тези, които попълват хартиен формуляр. Останалите могат да изпратят данъчната си декларация по електронен път и през почивните дни.

НАП очаква тази година за пръв път броят на подалите документите си онлайн да е повече от този на избралите хартията. Към средата на април всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица е подадена по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис.

От НАП припомнят, че плащането на дължимите данъци може да стане електронно с банкова карта и без такси чрез електронна услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.