Само пияни и дрогирани могат да изтърпят "продукцията" на националния

Вече на всички е ясно, че пияната дружинка в БФС не може да управлява

Спорт
15:01 - 06 Юни 2022
10446
Само пияни и дрогирани могат да изтърпят "продукцията" на националния

Ако на Гонзо химията от 9-ти клас му е ясна толкова, колкото футболът на Ясен Петров, то нищо добро не ни чака отново. Георги Иванов смени на поста национален селекционер другарчето си по чашка от миналия период в Левски и сега трябва да показва мускули срещу Гибралтар и отново срещу Грузия.

Конят отиде в реката, удави се, а сега погледи и усилия ще трябва да бъдат насочени към квалификациите за Евро 2024 в Германия. 

Този национален отбор не се издържа, или ако се издържа с продукцията, която показва, подобно на тази в Разград - последните два двубоя срещу северна Македония и Грузия, то ще е само, ако човек е мъртво пиян или дрогиран! Уви, явно във футболния съюз това го има в изобилие - справка президентът и неговите протежета.

Бобката напусна трибуните на стадиона в Разград още след втория гол, но явно е усещал каква вихрушка ще се завихри пред вратата на неговия Ники и колко топки ще влетят във вратата на Михайлов-младши, та предпочете да не бере срам, както болшинството от българите.

Или може да е свършила пиячката в ложите и да е решил да отиде до някой клекшоп около стадиона, за да си купи питие, с което да се успокои. Неговото вице, така нареченият от Венци Стефанов Какаду - Йордан Лечков, се беше изтипосал в ложите по къси гащи суитчърче и традиционната карирана шапка, сякаш за да покаже какво внимание се обръща на този двубой.

Нямаш право, когато си служител на Българския футболен съюз, да се появяваш по такъв начин, все пак има някакви норми. През цялото време камерите следяха и показаха на няколко пъти как Лечков постоянно се секне. Защо ли? Сигурно отново е от енфието, за което преди години имаше проблем.

Някъде вляво от Боби Михайлов седеше техническият директор Георги Иванов-Гонзо, който се оказа, че ще води националите в следващите два мача - визитата на Гибралтар и гостуването на Грузия, където като нищо можем да инкасираме още по срамна загуба от тази в Разград.

Нищо чудно Гонзо сега да пропусне и матурите, които толкова много години му убягват.

Нямаше нищо по-неочаквано от това Ясен Петров да подаде оставка. Все по-приличащият на Джони Деп, напълнял и подпухнал селекционер на националния отбор, който също както Гонзо и Боби Михайлов е любител на чашката, успя да направи така, че за няколко мача че националният отбор на България да изглежда жалко, а и това е най-меката дума, която може да бъде употребена.

Колкото по-бързо на тези клетници им се дадат метли, кирки, лопати и мотики, толкова по-добре, защото те явно за друго не стават. Българското земеделие е в криза и някой трябва да го възроди. Защо пък да не са тези карикатури във футболни екипи, които продължават да петнят националния герб. Вече е сигурно, че няма да успеят във футбола.

Националният няма да бъде  възроден, докато продължават да бъдат викани футболисти, които не са във форма, не са играли отдавна официални мачове, или пък са резерви в своите клубни отбори, че дори идват да се пробват и такива, които са били контузени доскоро.

Въпрос на приоритети, въпрос на интереси - и тази тенденция продължава.

Продължава с години, вече повече от 16, и колкото по-бързо се сложи края на това супер неадекватно управление на футболния съюз, който мнозина нарекоха "Български фризьорски салон", визирайки перуката на Борислав Михайлов, толкова по-добре.

Преди години беше издигнат един транспарант на футболен мач у нас - "Фалшива коса, фалшив футбол" и то не случайно. Да, ето това е - всичко там е прогнил, пропито с алкохол и посредственост. 

„Винаги съм казвал, че ни липсва класа. Ето това имам предвид – пряко в целта. То се вижда. Обидно. В последните години ние само гоним топката, а не създаваме положения. Може би ги е страх момчетата от ситуацията или от самата топка“, заяви Лечков след мача, а изказването му е красноречиво. 

Цялата тази гнилоч трябва да бъде изрината час по-скоро, за да се даде шанс на трезвомислещи и нормални футболни хора, като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и целият екип около тях, защото те продължават да се борят срещу статуквото, срещу цялата тази пасмина, срещу цялата тази свинщина, сътворена в родния футбол, която освен че е пропита с алкохол, е промила мозъците на футболистите с чалга. Да, това им е нивото.

Ние отдавна си мислехме, че сме стигнали дъното, но се оказа, че под всяко ново дъно има следващо. И ние продължаваме да копаем, да дълбаем и сондираме. И в крайна сметка се получава това 2:5 от Грузия, подигравки от Северна Македония, въпреки че там измъкнахме равенство 1:1, но пък македонците ни смазаха с игра.

А какво става да говорим за предните мачове, предните спектакли, които ни даваха възможност да наблюдаваме. Да, националите избягаха в Разград - стадионът е добре уреден, но много далеч от взискателната публика от София или от Пловдив.

То не че имаме други стадиони, на които да играем на такова ниво. Нямаме и е крайно време да се помисли за съоръжения, които да бъдат изградени в традиционни футболни центрове, за да може националният отбор, по подобие на този на Германия, да може да играе в различен град своите домакинства. Но при други обстоятелства, при по-добри времена за България, за трикольорите, за лъвовете, както ги наричахме допреди, само че лъвовете в момента приличат на малки безпомощни котенца.

Преди години имаше практика националният отбор да домакинства във Варна, Пловдив, в Русе, но сега там всичко е занемарени, няма база.

Скоро стадион "Васил Левски" също няма да отговаря на изискванията на УЕФА и тогава какво правим? Продължаваме да пляскаме с ръце, да въртим гюбеци и да щракаме с пръсти, да се наливаме севтин алкохол...

Базата в Бояна прилича на нискоразреден чалга клуб, а не на на дом на професионални футболисти, защитаващи честта на родината, А тези хубостници се тупат в гърдите, че играят за фланелката, че искат да бъдат в националния отбор, само че се вижда, че не могат! А и не трябва. 

Трябва да се даде път на можещите треньори и футболисти, защото ще продължаваме да си кретаме и да се въргаляме в калта, в чистилището на европейския футбол, а какво да говорим за световен.

България отдавна забрави какво е да участваш на голям форум - последният такъв е 2004-та година на Европейското първенство Португалия със селекционер Пламен Марков. Преди това, през 1998 година, на световното първенство във Франция със селекционер Христо Бонев. Но България тогава имаше нещо, а сега няма нищо, т.е. има, но кухи и пияни кратни, които продължават да се държат нагло и безпардонно.

Но ние вече им свикнах ме. Лошото е, че свикват и футболистите - на ниските изисквания, на занижените критерии, които в крайна сметка водят до това, което стана на "Хювефарма Арена" в Разград.

Махнете се! Дайте шанс на българския футбол и го освободете от задушаващата хватка, от пипалата на октопода, който се е оплел около футболния съюз и продължава да не пуска кокала вече толкова много години.

Жалко! Жалка продукция на жалки футболисти. Жалко поведение на жалки управници - ето, това представлява в момента футболния съюз и националният отбор на България! Срам и позор!