Само Роналдо не стига, Рома и Юве с гросмсйсторско реми

Спорт
11:30 - 28 Септември 2020
1652
Само Роналдо не стига, Рома и Юве с гросмсйсторско реми

Дербито на 2-рия кръг от италианската Серия А не излъчи победител, след като Рома и Ювентус завършиха при резултат 2:2.

Новото име в стартовите 11 на Андреа Пирло бе Алваро Мората, който си партнира в атака със звездата на тима Кристиано Роналдо. Отбелязването на четирите попадения в срещата бе идентично, след като за "вълците" на два пъти точен бе Жордан Верету - от дузпа и от игрова ситуация. Същото направи и Кристиано, който заби два гола в мрежата на противника, също от наказателен удар и от игра.

Рома създаде първата по-опасна ситуация в мача и на Войчех Счезни му се наложи да покаже уменията си в 12-тата минута. Стражът на Юве се намеси с решително спасяване, след като Хенрих Михтарян отправи силен удар към неговата врата.

В 30-тата минута домакините получиха дузпа, за игра с ръка на Адриен Рабио в наказателното поле. Верету застана зад топката и я изстреля в долния ляв ъгъл на Счезни.

В 43-тата минута и "бианконерите" получиха правото да изпълняват наказателен удар, отново заради игра в ръка, като в случая Лоренцо Пелегрини отклони топката по непозволен начин. Кристиано Роналдо пое отговорността да застане зад бялата точка и не сбърка, за да изравни за 1:1

Радостта на торинци обаче бе твърде кратка и само две минути по-късно Рома отново поведе в резултата. Жордан Верету овладя топката след пас на Михтарян, освободи се от противник и за втори път излъга вратаря, вкарвайки топката в мрежата му.

В началото на второто полувреме "вълците" пропуснаха шанс да увеличат преднината си, след като удар на Един Джеко бе спрян от страничната греда.

В 62-рата минута Ювентус остана с човек по-малко, тъй като Адриен Рабио бе изгонен след втори жълт картон.

Въпреки числения пасив, "черно-белите" продължиха да търсят изравнителното попадение и то дойде в 69-тата минута, когато Кристиано Роналдо се извиси над всички и засече топката с глава за 2:2.