Само в Lupa: Радев и Нинова заровили томахавките

Актуални новини
15:30 - 17 Ноември 2020
8432
Само в Lupa: Радев и Нинова заровили томахавките

Колкото повече приближава датата на редовните парламентарни избори, толкова по-наситени стават задкулисните преговори и договорки между политическите играчи. И ако доскоро основната дилема в лявото пространство беше дали БСП ще подкрепи Румен Радев за президент или ще издигне друг кандидат, то сега основният въпрос е: дали държавният глава ще даде рамо на социалистите за предстоящия вот. 

Това е най-новата интрига, развълнувала „Поизитано” 20, довериха пред Lupa.bg членове на партията.

„Не забравяйте, че парламентарните избори са преди президентските, още в края на март. А Румен Радев се радва на мощна подкрепа сред електората - той има поне 10-15% свои лични фенове. Така че думата му тежи и е много важно дали той ще подкрепи БСП за парламентарните избори. Това би дало на партията сериозно предимство”,

коментираха анализатори. Lupa.bg научи, че

от поне месец насам Румен Радев и Корнелия Нинова са заровили томахавките и даже от време на време се чували по телефона, за да обменят мнение по най-важните въпроси.

„Искри между двамата винаги е имало – още от първия ден. Но не и тежък конфликт. Забележете, че по време на участието си в „Панорама” преди няколко дни Радев каза хубави неща за социалистите – нещо, което много дълго време не му се откъсваше от устата”, подчертаха кадри на столетницата.

Всъщност единственият шанс на БСП да стане първа политическа сила на парламентарните избори е да работи в отбор с президента. За това съвсем недвусмислено намекна през уикенда и Румен Овчаров.

„Тaндeмът БCП-Рaдeв в нacтoящaтa cитуaция изглeждa кaтo нaй-ceриoзнaтa aлтeрнaтивa нa cтaтуквoтo в Бългaрия ceгa... Бeз eднa oт двeтe cтрaни тaкaвa aлтeрнaтивa нямa“, кaтeгoричeн беше Oвчaрoв пред БНТ.

Казусът с напусналия "Дондуков" 2 началник на кабинета на президента Калоян Методиев пък бил използван от опонентите на БСП и Радев, за да се създаде интрига. Президентът се разделил с него не заради участието му на социалистическия банкет в "Боровец", а защото бил недоволен от работа му като цяло.