Само в Lupa.bg: А къде е Катя? (ВИДЕО)

Новини
13:10 - 19 Ноември 2020
19641
Само в Lupa.bg: А къде е Катя? (ВИДЕО)

"Слънцето" и "сянката" на известния социолог проф. Михаил Мирчев - неговата съпруга Катя Михайлова се покри от скандала с искането за отстраняването му като хоноруван преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" заради насаждането на ксенофобия и пропагандирането на силно конспиративни теории, забеляза Lupa.bg. 

От няколко седмици съпругата на Мирчев, която се превърна в истинска телевизионна звезда по време на кампанията му за кмет на София през 2015 г., не е споделила ни дума, ни стон за защита на благоверния й от обвиненията, отправени срещу него дори от чужбина. Докато проф. Мирчев непрекъснато публикува в профила си в социалната мрежа контрадекларации в полза на неговите методи на преподаване и в защита на свободата на словото, хубавицата поне онлайн отказва да застане зад него. 

Катя Михайлов стана популярна покрай кандидаткметската кампания на социолога, когато при участието му в предаването на Илияна Беновска по Канал 3, журналистката се обърна към нея с въпроса: "Изневерява ли Ви", а дамата отвърна с контравъпрос към мъжа си: "Изневерявал ли си ми".

Последва многозначен отговор от устите на проф. Мирчев и красноречива мимика на лицето му: "Катя?!?", което се превърна в истинска сензация. Под знака "Катя?!" мина цялото му предизборно говорене, а скечовете не стихнаха дори след преизбирането на Йорданка Фандъкова начело на столицата. От тогава проф. Мирчев продължава да е член на БСП, макар и не в Националния съвет и рядко се мярка на заседания на столичните социалисти.