Само в Lupa.bg: Алексей Петров карал бодигардовете да стоят далече от него, за да не чуват разговорите му

Охранителите на всеки 3 месеца били поставяни на детектор на лъжата, за да се установи дали са лоялни на Трактора

Новини
20:13 - 16 Август 2023
17445
Само в Lupa.bg: Алексей Петров карал бодигардовете да стоят далече от него, за да не чуват разговорите му

Защо бодигардовете на Алексей Петров изобщо не са успели да реагират на стрелеца, който го уби днес по обяд в София, питат се всички. Бившата барета и подземен бос от 90-те, успял да се самолегендира като доцент и бизнесмен, бе убит от един от изстрелите, произведени с автомат - с куршум в окото.
 
Босът с недвусмислен прякор Трактора, беше убит около 12,15 часа днес над столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Той е бил охраняван от трима бодигардове, но те са били на солидно разстояние от жертвата. Според източник на Lupa.bg, Алексей Петров сам е настоявал бодигардовете му да стоят на голямо разстояние от него - внушавал си, че подслушват разговорите му и донасят някъде чутото.

По тази причина Петров често сменял охранителите си. Както Lupa.bg разкри, те са общо 12 човека, разпределени в 4 екипа. Бодигардовете били принудени на всеки 3 месеза да се явяват на детектор на лъжата, където били тествани дали са лоялни на боса си. Въпреки това, Алексей Петров бил особено мнителен и настоявал да са далече от него, когато е с придружители. Това му е коствало живота днес.

Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12,20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена, за чиято самоличност има няколко версии. Тя е откарана в "Пирогов" в тежко състояние. Настанена е в противошокова зала и в момента се борят за живота й.