Само в Lupa.bg: Алексей Петров прибрал Бетина Жотева дни преди да го убият

Красавицата смени Иван Гешев с Трактора в най-неподходящия момент

Крими
16:10 - 13 Октомври 2023
48072
Само в Lupa.bg: Алексей Петров прибрал Бетина Жотева дни преди да го убият

На шармантната бивша тв водеща Бетина Жотева не й върви на работодатели напоследък. Красавицата, която след броени дни подкарва 60-ата си година, е започнала работа в застрахователния гигант "Лев Инс", собственост на покойния Алексей Петров, броени дни преди разстрела на Трактора.

Бетина напусна поста си в пресцентъра на Главна прокуратура през пролетта, когато тронът на назначилия я там тихомълком Иван Гешев започна да се клати. Това се случи в началото на скандала с лицето Борислав Боби Сарафов, както го нарече Гешев, преди заместникът му да го избута от високия пост.

Ден след прочутата пресконференция на Каскета Бетина уведомила доскорошния си патрон, че занапред не може да разчита на нея и е излязла в дълъг платен отпуск, а после си подала молбата.

Трактора кадруваше и във фирмите си, и в прокуратурата

Според наши източници Жотева е близка от Алексей Петров от години, като участваше в предизборния му щаб по времето, когато Трактора се кандидатира за президент. Бизнесменът я крепил в прокуратурата със свои връзки, за да има чрез нея достъп до информация за евентуални разследвания срещу бизнесимперията му.

Жотева беше член на СЕМ от 2016 до 2022 г. от квотата на президента Росен Плевнелиев. Тя председателстваше медийния регулатор през последните две години от мандата си. На 9 май 2022-а президентът Румен Радев назначи на нейното място дългогодишната военна репортерка от бТВ Габриела Наплатанова.

Точно седмица по-късно, на 16 май, е бил първият работен ден на Бетина Жотева в прокуратурата.