САМО В LUPA.BG Арестуваният шеф в Трето РПУ – крадец рецидивист!

Заместник-началникът Красимир Любомиров е залавян да присвоява пари от Вътрешна сигурност и през 2009 г.

Новини
18:16 - 14 Февруари 2020
10026
САМО В LUPA.BG Арестуваният шеф в Трето РПУ – крадец рецидивист!

Зрелищно арестуваният от отдел „Вътрешна сигурност” към МВР заместник-директор на столичното Трето РПУ Красимир Любомиров е бил залавян още преди 10 години да присвоява пари в качеството си на полицай, но вместо да бъде уволнен и позорно изгонен завинаги от системата на МВР, се е издигнал до началнически пост.

Подкупното ченге Красимир Любомиров, заедно с колегата си от сектор „Джебчийски кражби” Николай Стоименов, бяха задържани вчера в сградата на СДВР заради кражба на печеливш тото фиш на стойност 12 000 лева от възрастна жена. Дамата подала жалба през януари, че е откраднат портфейла й от джебчийка в трамвая.  Малко преди кражбата бабата проверила в тото пункта, че фиша й е печеливш, но касиерката й казала, че печалби над 10 000 лева се изпращат в централата на тотото.

Полицейският началник с бандитски уклон Красимир Любомиров бе изведен с белезници от кабинета си в Трето РПУ след наглия опит да задигне печеливш фиш от обрана баба.

След като подала жалба в Трето РПУ, Красимир Любомиров и Николай Стоименов открили джебчийката и конфискували фиша. Двамата обаче решили да приберат печалбата за себе си. Заместник-директорът на Трето РПУ даже изпратил писмо до Тотализатора, в което указвал да се води кореспонденция не с други органи на МВР, а само и единствено с него. Любомиров депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка в тотото с цел да получи печалбата.

Това, оказва се, не е първия подобен случай в кариерата на ченгето. През 2009 г., като редови служител в Трето РПУ, Красимир Любомиров е задържан от колегите си от „Вътрешна сигурност” заради кражба на 60 лева от портфейл.

Парите в портмонето, заедно с документи, били предадени на полицай Любомиров от подставено лице на „Вътрешна сигурност”. Агентът влязъл в Трето РПУ като съвестен гражданин и съобщил, че е намерил портфейл с 60 лева и лични документи. След като полицай Любомиров приел сигнала и портмонето с парите, взел 60-те лева.

С парите ченгето купило храна от намиращ се наблизо китайски ресторант и поканил колегите си на софра. Няколко часа по-късно от отдел „Вътрешна сигурност” го прибрали заради кражбата на парите. След този случай Красимир Любомиров е наказан дисциплинарно, но не и уволнен от системата на МВР. За да се окаже 10 години по-късно арестуван, но вече като заместник-директор на Трето РПУ в София.

Остава загадка защо заловен в кражба полицай не само не е уволнен, а даже расте в йерархията на МВР. Не е известно и още колко подобни случаи има в кариерата си заместник-директорът Красимир Любомиров.