Само в Lupa.bg: Българската майка на серийния убиец от Кипър се отрече от сина си

Актуални новини
14:53 - 03 Май 2019
5657
Само в Lupa.bg: Българската майка на серийния убиец от Кипър се отрече от сина си

Коя е българката, родила и отгледала чудовището от Кипър Никос Метаксас? Това опитват да установят вече цяла седмица журналисти от Острова на Афродита след шокиращите разкрития за масовите убийства на 35-годишния военен с чин „капитан“. Гологлавият психопат с българска жилка в кръвта бе арестуван в Никозия по подозрения, че стои зад серия от убийства на млади гурбетчийки от разнородна националност.

След смайващи самопризания, направени от Никос върху 10 листа хартия, в които той подробно описва как е ликвидирал 5 жени и 2 деца и е захвърлил труповете им, натъпкани в куфари в токсично езеро, цял Кипър настръхна срещу психопата.

И докато криминалисти, сред които и спешно командировани от Лондон в помощ на кипърските си колеги топ следователи от „Скотланд Ярд“, разследват и други предполагаеми екзекуции на безследно изчезнали млади жени, извършени от военния, то властите в Никозия са засекретили умишлено самоличността на майката на психопата.

35-годишният Никос Метаксас е военен с чин "капитан"

„Данните за нея се крият от властите. Българската родителка на Никос е била търсена от службите за сигурност в Никозия след задържането му, но категорично е отказала да пристигне в Кипър и да съдейства на разследването. Тя твърди, че се е отрекла от сина си още преди 20 години, когато е имала драматичен развод с баща му и се е прибрала в родината си заедно с дъщеря си Лени. Майката и сестрата на Звяра нееднократно са били заплашвани с убийство от него. Съществуват съмнения, че властите в Никозия не са обърнали внимание на няколко сигнала за заплахи, които родната майка на Никос Метаксас е пускала срещу сина си в Кипър. Съвсем доскоро този психопат бе високопоставен военен и очевидно се е ползвал със закрила от колегите си – униформени“, коментира пред Lupa.bg журналистът Костас Панайотис от в. „Катимерини“.

Жертвите на Никос продължават да се множат

След залавянето на първия в историята на Кипър сериен убиец, криминалните психолози лансираха версията, че Никос Метаксас е намразил жените – чужденки в Кипър заради драматичния развод на неговите собствени родители. При раздялата на родителите си, Никос заел страната на татко си и повярвал на внушенията му, че собствената му майка е блудница, оженила се за чужденец заради парите му.

Според неофициално обявена информация от Кипър, през последните 5-6 години психопатът с военна униформа започнал да проявява агресия в комуникацията с майка си и със сестра си Лени, тъй като двете жени имали претенции към имоти в Никозия, които таткото-кипърец оставил само за сина си.

Същевременно посланикът на България в Кипър Любомир Тодоров коментира пред Нова телевизия, че все още няма сигурни доказателства, че сред жертвите на извергът Никос са и три българки. „Медиите в Кипър просто изброяват обявените за изчезнали в района около Никозия жени през последните години, сред които са и три българки. Трябва да се знае, че някои жени се издирват от 1999 г., когато серийния убиец е бил в тийнейджърска възраст“, обяви дипломатът. Посланик Тодоров разкри, че до този момент от посолството ни в Кипър не са осъществявали връзка с майката на гологлавия сериен екзекутор.


Водолази издирват жестоко убитите жертви на психото