Само в Lupa.bg: Бербатов - президент, но Данаил Илиев ще е силният човек в ЦСКА

Валтер Папазки закупил имот около летището, там ще е част от базата на "армейците"

Спорт
13:50 - 30 Април 2024
35225
Само в Lupa.bg: Бербатов - президент, но Данаил Илиев ще е силният човек в ЦСКА

Последните събития около ЦСКА се развиват с голяма скорост - фамилия Ганчеви - Гриша и Данаил, се оттеглиха официално, наследява ги фамилия Папазки - Валтер и Георги. Рокадите ще са големи и неизбежни, новият силен човек на "Българска армия" ще бъде дясната ръка на братя Папазки - Данаил Илиев, научи Lupa.bg.

Илиев ще изпълнява функциите на изпълнителен директор, а все по-усилено се говори в кулоарите на "Армията", че Димитър Бербатов става президент на ЦСКА. След конгреса на БФС на 15 март Бербатов, заедно със своя екип - Мартин Петров и Стилиян Петров, останаха разочаровани, след като загубиха битката с Георги Иванов.

В последната седмица разговорите били зачестили между двете страни, като има опция Стилиян Петров също да заеме пост в Борисовата градина.

Друг човек, който ще бъде привикан под знамената е Бойко Величков - юношата на ЦСКА, който беше част от екипа на Бербатов, а преди известно време на терените на неговата школа "АБВ" се изнесоха да тренират децата и юношите на "армейците", след като започна разрушаването на "Българска армия".

Футболната война у нас придобива нови измерения - Папазки ще трябва да се опълчи на Кирил и Георги Домусчиеви, които повече от декада колят и бесят у нас - както на терена, така и извън него.

Още на 15 май ще се види накъде ще задуха вятърът на промяната, ако ЦСКА и Лудогорец си проправят път към финала за Купата на България. И ако за разградчани реваншът в четвъртък с Хебър на Любо Пенев изглежда протоколен, то утре "армейците" на Стамен Белчев имат да заличават гол пасив от домакинството срещу Ботев Пловдив.

Lupa.bg научи, че преди две седмици на Гриша Ганчев са били изплатени всички пари, за които се е договорил с Валтер Папазки, а именно - около 100 млн. лева, като бизнесменът от село Микре се оттегля изцяло и няма да се меси в строежа на стадиона, което се поема изцяло от хазартния бос.

Строителството на новата "Армия", както и базата в Панчарево, също ще е за сметка на Валтер Папазки, чиито доверени хора от месец и половина обикалят терените в покрайнините на София, за да инспектират как вървят ремонтните работи с терените, ресторанта и съблекалните, заедно с бунгалата. Преди известно време, когато се заговори за смяна на собствеността на ЦСКА, Валтер Папазки е закупил няколко декара имоти около летище "София", научи Lupa.bg, като намеренията са му там да тренира след време представителният отбор на "армейците". На базата в Панчарево пък да остане ДЮШ на клуба.

Гриша Ганчев от известно време замислял оттеглянето си, още повече, че фенският натиск ставаше все по-силен. За тези негови действия заговориха и действията му - давайки публично равносметка от сблъсъците във Вечното дерби - нещо, което той никога не си беше позволявал.

След като Юлиан Инджов си тръгна от ЦСКА и отказа да финансира частта от неговите задължения, всичко остана в ръцете на Ганчев, чиито отношения с Христо Стоичков също се били изострили.

Бизнесменът от Микре индиректно нападал Камата през свои близки, че притежава 20% от акциите на клуба, а не помагал по никакъв начин, най-вече финансово.

Lupa.bg научи, че Гриша Ганчев няма да се оттегли изцяло от футбола, но ще остане в сянка. Бившият вече собственик на ЦСКА ще отделя малко средства за Литекс, с който преди време записа доста успехи, но основните му финанси, които освен за борбата, той ще отделя за... благоевградския Пирин.

Не случайно той дал 200 000 лева на "орлетата", за да ги спаси от фалит, а преди няколко кръга ЦСКА падна у дома от "зелено-белите" (1:2) - резултат, който учуди мнозина, но не и тези, гравитиращи в близост до българския футбол и "Армията".