Само в Lupa.bg: Бесепари: Нинова гази устава

Политика
09:00 - 26 Август 2020
4405
Само в Lupa.bg: Бесепари: Нинова гази устава

Досегашната шефка на БСП Корнелия Нинова ядоса за пореден път бесепарите във висшия ешелон с позиция, която според опонентите й, гази устава. Вчера Изпълнителното бюро е заседавало в 4-членен състав и не е приемало каквато и да е позиция да не се свика заседание на пленума, както миналата седмица настояха 1/3 от членовете на Националния съвет, но по-късно с печат на същото Изпълнително бюро от щаба на Нинова са пратили писмо до пленума, че заседание нямало смисъл да се състои, научи Lupa.bg. 

"Документът" без подписи обаче е противоуставен по няколко линии, обясниха за медията ни вещи социалисти. Първо, според правилата на БСП, пленумът трябва да заседава най-малко на всеки 2 месеца. Срокът вече е преминат. Второ, Изпълнителното бюро излиза с изрични позиции само с мнозинство. Вчера от всички близо 20 членове на него са присъствали само четирима - временният изпълняващ длъжността лидер на партията Владимир Москов, заместниците на Нинова - Кирил Добрев и Деница Златева, и шефът на младежите - Николай Бериевски. Според запознати те дори не са обсъждали подобна позиция. 

От нея става ясно, че Нинова отново оспорва нуждата от свикване на Националния съвет. Така може да се окаже, че на 29 август опозицията отново ще се събере в киносалона на "Позитано" 20 без нея.

Както Lupa.bg вече писа, основната грижа на председателката е да не се свика специална комисия, която да разследва евентуални финансови злоупотреби с партийната каса. Според нашите източници именно това е причината Нинова да отказва да води заседание на пленума.