Само в Lupa.bg: Безобразие! Писта с кратери посреща рали (СНИМКИ)

Моторни
18:00 - 15 Август 2019
5917
Само в Lupa.bg: Безобразие! Писта с кратери посреща рали (СНИМКИ)

Състоянието на трасето, на което през уикенда ще се проведе автомобилното състезание "Писта София 2019" е изпълнено с дупки с големината на кратери и много неравности, установи Lupa.bg.

На "образцовата писта" има издадена Виза за провеждане на състезанието, след като било огледано внимателно от експерти, твърдят запознати.

Снимки на фотографската агенция LAP.bg разкриват плачевното състояние на трасето, на което на 17 и 18 август ще се състои ралито и ще бъдат проведени демонстрации за безопасно шофиране.

"Щом такова е състоянието на въпросната писта, как ли ще бъде обезопасен теренът така че зрителите да са в безопасност и да няма инциденти", питат се спецове в автомобилния спорт, присъствали на десетки състезания по света.


Автомобилното състезание "Писта "София", съвети за безопасно шофиране и дрифт академия ще са част от събитията, които ще се проведат тази събота и неделя в столицата по повод кампания за безопасно шофиране, инициирана от Института за пътна безопасност, "София кар моторспорт", Българската федерация по картинг и Академия "Мирафиори". Заради събитията ще бъде ограничено движението по бул. "Владимир Вазов" и още няколко улици в района, съобщиха организаторите, цитирани от в. "Дневник".


Откриването ще бъде в събота от 11 ч. на ул. "Резбарска", като първото обучение ще започне още в 10 ч.


Целта на организаторите е да представят начини и съвети за безопасно шофиране и така да се намалят жертвите на пътя. По този повод председателят на Института за пътна безопасност Богдан Милчев даде началото на програмата "Мисия нула". "Това е една иновативна програма, която отказва да приеме смъртните случаи", каза той.


Обучения за безопасно шофиране на ул. "Резбарска" ще се провеждат и в двата дни от 10 до 18.30 ч. Междувременно любителите на моторните спортове ще могат да гледат или участват в рали шампионата "Писта "София", който ще се състои за първи път от десет години.


Промени на движението

От 9 ч. на 16 август до 16 ч. на 18 август ще бъде затворена за движение:
- ул. "Резбарска", в отсечката между ул. "Васил Кънчев" и бул. "Владимир Вазов"
- ул. "Витиня" между бул. "Владимир Вазов" и улицата от северната страна на бул. "Владимир Вазов" свързваща ул. "Бесарабия" и ул. "Витиня".


От 12 до 19 ч. на 17 август и от 9 до 16 ч. на 18 август се забранява влизането на коли по:
- бул. "Владимир Вазов" между ул. "Левски Вековен" и ул. "Поп Груйо"
- ул. "549" между бул. "Владимир Вазов" и ул. "Резбарска"
- ул. "Бесарабия" и бул. "Владимир Вазов"
- улицата от северната страна на бул. "Владимир Вазов" свързваща ул. "Бесарабия" и ул. "Витиня".


Промени в градския транспорт

От 9 ч. на 16 август до 16 ч. на 18 август се променят маршрутите на автобус 100. От 12 ч. на 17 август до 16 ч. на 18 август се променят маршрутите на автобус 78 и на тролейбус 1.


Снимки: LAP.bg