Само в Lupa.bg: Бойко Борисов пак спасява Левски!

Основен спонсор намали драстично финансите на сините

Спорт
17:41 - 16 Ноември 2022
10772
Само в Lupa.bg: Бойко Борисов пак спасява Левски!

Бившият премиер Бойко Борисов и Спас Русев, който за известен период беше финансов благодетел на Левски, са в основата на спасението на сините, научи Lupa.bg. От доста време се говори, че "Юнайтед груп" има намерение да закупи основния пакет акции на клуба от "Герена", но се оказа, че за сделката лобират Борисов и Русев, който от доста години има солиден бизнес в Англия, а мнозина го наричаха "Господинът от Лондон".

Вчера се проведе Общо събрание на акционерите на Левски, на което беше решено в Надзорния съвет да влезе Антон Краус, което заема мястото на Тити Папазов.

Потвърди се, че сините имат милиони задължения, а също така и че не погасяват редовно вноските си към НАП. На този етап не е ясно как ще се продължи с финансирането, но Lupa.bg научи, че собственикът на "Юнайтед груп" е бил вчера в София и е имал среща с президента Румен Радев и спортния министър Весела Лечева, а темата е била бъдещето на сините.

Феновете на Левски поискаха обяснение от все още мажоритарния собственик на клуба - Наско Сираков, как стои въпросът с парите. Той все още няма категоричен отговор и чака намеса от най-високо, за да се отърве от бремето още преди Нова година, но това едва ли ще стане.

Именно това е и причината част от крайните привърженици, в лицето на фракцията "София-Запад", да скачат на Сираков и на ръководството на един от основните спонсори на клуба - "Палмс бет". На букмейкърската компания й беше наредено да спонсорира клуба от "Герена" и да налива милиони в него, за да го поддържат жив и всички да са доволни.

Оказа се, че основният спонсор е орязал драстично бюджета, който преди това беше около 4 милиона лева, но в момента е приблизително милион и половина. Това е притеснително за сините, които нямат идея как ще изплащат заплатите на играчите си и как ще я карат при подновяването на първенството.

Независимо от несгодите, левскарите се изфукаха, че отиват на зимен подготвителен лагер в Дубай, където се намира бившият собственик на клуба - Васил Божков. Лагерът ще струва около 500 000 лева. Хазартният бос иначе още си чака крупна сума от "Герена", като се говори, че Левски дължи на негова фирма 6 млн. лева.