Само в Lupa.bg: Бойко недоволен, очаквал да бие поне с 5%

Новини
19:34 - 03 Април 2023
7583
Само в Lupa.bg: Бойко недоволен, очаквал да бие поне с 5%

Въпреки че ГЕРБ спечели изборите за 49-ото Народно събрание, лидерът Бойко Борисов не бил доволен от представянето на партията, научи Lupa.bg от свои хора в партията. Борисов се надявал, че коалицията им със СДС ще има поне с 5% по-висок резултат от този на ПП-ДБ. Няколко дни преди вота Борисов заяви пред актива на партията, че очаква "разгромяваща победа".

Последните данни на ЦИК днес късно следобед сочат, че при обработени 100% от протоколите битката за 49-ия парламент печели коалицията ГЕРБ-СДС - тя събира 26,51 на сто от гласовете, а "Продължаваме промяната" - "Демократична България" - 24,54%. Така резултатът от двете коалиции е почти 2% - недостатъчно според лидера на ГЕРБ.

Борисов бил недоволен от представянето на партията в София, където "харвардците" печелят категорично с почти 40%, и в Пловдив, където резултата е 31,43% срещу 27,01% в полза на ПП-ДБ. В последните 2 седмици от кампанията, Борисов обиколи почти цялата държава, където се срещна с хиляди симпатизанти в препълнени зали. "На практика Бойко сам си спечели изборите - той изнесе цялата кампания", коментират хора от щаба на ГЕРБ.

Все още от ГЕРБ-СДС не са дали пресконференция, въпреки победата си. Очаква се това да се случи утре по обяд.