Само в Lupa.bg: Боксов шеф спи със сервитьорка в САЩ с одобрение от ДС

Нещо за четене
19:59 - 29 Март 2019
2555
Само в Lupa.bg: Боксов шеф спи със сервитьорка в САЩ с одобрение от ДС

Сексуалните изпълнения на Кубрат Пулев с ВИП проститутката Джейни Суши далеч не са първите за нашия бокс в САЩ, докладва пред Lupa.bg високопоставен източник от Българската федерация по бокс. Още преди повече от три десетилетия нашите спортисти се прочува отвъд Океана не само с високо спортно, но и със завидно сексуално майсторство. Само че осъществено под зоркия поглед на органите на Държавна сигурност (ДС).

Това се случва на световното първенство в Рино, щата Невада, през 1986 година. Шампионатът за аматьори се организира за пръв път по маниера на професионалните боксови вечери – с много блясък, светлини, музика и момичета, които се дупят на ринга, докато разнасят табелите с номера на поредния рунд. Нашите точат лиги по апетитните девойки.

ДС обаче не спи. В групата за САЩ предвидливо е включен и офицерът под прикритие Александър Спиров. Работата на цивилния представител на тайните служби е да съблюдава строго не само дали на някого няма да му дойде на ума да избяга в Америка, но и да следи за спазването на нормите на социалистическия морал.

Ченгето хвърля много сили срещу „изменниците на родината” – български емигранти в САЩ, които идват в хотел „Травъл лодж” при нашите. Сред тях е и бъдещият бос в Благоевградско Иван Кочев – Чомбе, духнал няколко години по-рано за Америка през ГКПП „Калотина”.

Пред ДС ченгето докладва още, че в Рино сме пожънали успехи не само на ринга, но и в тънката част. Според рапорта му една от засуканите сервитьорки в хотела на име Лори Амайа „проявила интерес” към водача на групата ни Никола Матакиев, по онова време зам.-шеф на боксовата федерация. Дето се вика, чака го готова на легло.

Вместо обаче да „перне” веднага американката и да ѝ покаже що е то балкански звяр, Матакиев първоначално получава указания от куката да проведе около нея „разузнавателно-агентурно мероприятие”. „Лори Амайа го покани на разходка в града и след съгласуване такава бе осъществена”, долага още ченгето Спиров. Според българските участници на световното романсът приключил както си му е редът - в кревата по време на тъмната част от денонощието, но с изричното позволение на ДС.