Само в Lupa.bg: Божков пръснал 40 бона за Нова година в Бора Бора (ВИДЕО + СНИМКИ)

Нещо за четене
13:30 - 11 Февруари 2020
29216
Само в Lupa.bg: Божков пръснал 40 бона за Нова година в Бора Бора (ВИДЕО + СНИМКИ)

Милиардерът в дубайско изгнание Васил Божков е прекарал новогодишните празници в суперлуксозни хотели във Френска Полинезия, научи ексклузивно Lupa.bg. Наш източник, бивш служител на олигарха, ни изпрати прелюбопитно видео как шефът на "Нове Холдинг" и вече забранената от закона Национална лотария каца с частния си самолет Bombardier 5000 на летището в Таити на 29 декември миналата година.

Скъпият частен самолет каца на летище Фаа, Таити, 29. 12. 2019 г.

Според екс сътрудника на Божков, 63-годишният бизнесмен е закарал на луксозна почивка за посрещането на 2020-а година жена си Елена, която доскоро се смяташе за негова официална любовница. Освен дамата на сърцето на Божков, на борда на впечатляващия с интериора си самолет е било още едно семейство, разкрива още източникът ни. 

На този лазурен бряг милиардерът е посрещнал новото десетилетие

Божков е кацнал в Таити, но е бил там само за 2 нощувки, а след това се е отправил към истинския рай на земята - Бора Бора, където е отседнал до 4 януари. По наша информация милиардерът е похарчил общо около 40 хиляди лева за разточителното си екзотично пътешествие, като е поискал да отседне във възможно най-скъпата вила на острова. Става въпрос за комплекса "Интерконтинентал", където само стаята за една нощувка се плаща между 600 и 1000 евро, в зависимост от включените глезотии и изхранването.

Така изглежда най-евтиното място в курорта. От бунгалото на българина няма публикувани снимки

Божков бил в т.нар. бунгало, плаващо в океана, което разполага с частен плаж, солариум, джакузи, директен достъп до ресторантите и нощните клубове. Само звезди от ранга на Брад Пит, Опра Уинфри и политици като Барак Обама са си позволвали да се потопят в разкоша на този курорт, известен с лазурните си води и фин бял пясък. 

Самолетът на Божков се е завърнал у нас на 5 януари, разкриват пък източници на Lupa.bg от летището. 2 дни по-късно машината се отправя към Париж, а след това Божков, както е вече известно, поема към Дубай, където е арестуван по искане на Интерпол заради куп обвинения от България и където се разглежда настояването на нашите власти за бързото му екстрадиране обратно в родината.