Само в Lupa.bg: Царят се моли Калина да не влезе в затвора

Симеон II мълчи, съсипан от поведението на пияната си дъщеря

Актуални новини
15:25 - 21 Август 2023
7889
Само в Lupa.bg: Царят се моли Калина да не влезе в затвора

Трети ден Симеон Сакскобургготски запазва пълно мълчание по въпроса за дъщеря си княгиня Калина, която катастрофира пияна в събота в Боровец и вече има повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Царската щерка бе тествана за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 1,5 промила. Калина отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване колата, която е карала, бе предадена на органите на реда.

Маргарита и Симеон II са съсипани след резила с единствената им дъщеря Калина, хваната да шофира пияна

86-годишният бивш монарх е на успокоителни, от събота изобщо не можел да спи от притеснение, че неприятната случка съсипва репутацията на царската фамилия, на която Симеон II особено държи. Самият той винаги е избягвал да се замесва в каквито и да било лични, политически или бизнес скандали и държи това да не правят и децата и внуците му. Калина обаче наруши това неписано правило на семейството и за грубото нарушение я грози затвор от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лева.

Симеон и съпругата му доня Маргарита горещо се молели 51-годишната им дъщеря Калина да не влезе в затвора за резил на фамилията и да се отърве само с административна глоба. Досега княгинята, която е испанска и българска гражданка, не е имала други подобни нарушения, а и не е била осъждана. 

Царят прегръща дъщеря си по време на благодарствения молебен по случай 80-я му юбилей в катедралата "Свети Александър Невски". До него е и внукът му Симеон-Хасан- единственият роден в България


Както Lupa.bg първо писа царското семейство вече е осигурило за екстравагантната царска особа най-добрите адвокати, които да следят хода на предварителното следствие, както и съдебното дело, когато се стигне до такова.

Днес наемателят на хотела, където стана инцидентът, разказа, че дъщерята на Симеон II била видимо пияна, боса, неадекватна и си е говорила сама по време на задържането ѝ. Според него Сакскобургготска ударила два пъти негов служител с телефона си, а също така отговорила на полицаите, че не знае името си и ЕГН-то си. 

След това на мястото пристигнал съпруга на Калина и хора от антуража ѝ. По думите на хотелиера, те започнали буквално да я тъпчат с кисело мляко. По думите му, това било с надежда пробата ѝ за алкохол за излезе по-ниска. Наемателят беше категоричен, че твърденията, че той или някой друг е проявил агресия към нея, са напълно неверни.