Само в Lupa.bg: Чичо Венци разкарал Бакеро заради поркане!

Испанецът бил голям любител на чашката, често се появявал в нетрезво състояние на тренировка

Спорт
16:20 - 21 Септември 2023
35092
Само в Lupa.bg: Чичо Венци разкарал Бакеро заради поркане!

Краткото пребиваване на Хосе Мария Бакеро у нас приключи. 60-годишният испанец, който преди дни се раздели със Славия, беше заменен на поста от Иван Колев, който се завърна за трети път в "Овча купел". Легендарният испански футболист бил голям любител на чашката и не си прощавал - това е била основната причина Венцеслав Стефанов да го изрита, научи Lupa.bg.

Разбира се, слабите резултати на белите също са от значение, но те могат да се случат на всеки, особено на попаднал на нашите географски ширини.

В момента Славия се намира сред изпадащите отбори, като заема трето място отдолу нагоре и има четири точки в актива си, с колкото са и Пирин и Етър. Белите спечелиха единствената си победа още в първия кръг - 1:0 при визитата във Велико Търново, а малко по-късно успяха да измъкнат и точка от ЦСКА (1:1 на "Армията").

Хосе Бакеро, чийто син Йон дойде в Славия през 2022 година и също преди дни си тръгна от клуба, има славата на един от големите "пиянки" в испанския футбол. Той е един от футболистите, които не обичали да спазват режим и при всеки удобен момент "барали стъклото", за да повишат градуса на настроението си.

Това също е причина треньорската кариера на Бакеро-старши да не е особено добра - кратки престои в Пуебла, втория отбор на Малага, в родния Реал Сосиедад, Полония Варшава и Лех Познан (като в Полша се задържа най-дълго - горе-долу по два сезона в клуб), Хуан Аурих и последно в Славия.

Хосе Мария Бакеро отдавна е известен на българските фенове на футбола, след като идва у нас през 1981 година, когато с Реал Сосиедад играе епични мачове за КЕШ срещу нашия ЦСКА и, разбира се, отпада от армейците.

172-сантиметровият Бакеро е запомнен и с онзи гол с глава срещу германския шампион Кайзерслаутерн, класирал каталунците в групите на турнира, а след това достигнал и до триумфа на "Уембли".

Хосе Бакеро е голям приятел с Христо Стоичков още от онези години, а и не случайно беше част от специалните гости и участници в бенефиса на Камата по случай неговия 50-годишен юбилей.

От тогава се носят слухове за алкохолните подвизи на Бакеро, който почти не изтрезнял няколко дни, разбира се, и с още други известни бивши футболни величия.

Сега той се върнал към славните си подвизи, които демонстрирал и по време на престоя си в Полша, където наблягал на местна водка. Това му увлечение не се харесало на Венци Стефанов, който вдигнал ръце от испанеца и търсел повод да го махне от клуба. Фенове на белите често докладвали на боса на Славия къде срещали Бакеро, какво и колко пиел и т.н.

60-годишният испанец често е бил засичан из наши столични заведения, като в светлата част на деня наблягал на биричката, а по-късно и на високоградусни напитки. Не един и два пъти били случаите, в които бившият вече наставник на Славия се появявал на тренировка подпухнал, в нетрезво състояние и смърдящ на алкохолни изпарения.