Само в Lupa.bg: Член спря Христо Йовов за кмет на Своге

Актови фотографии на футболиста с орган в ръка провалиха кандидатурата му през 2011 г.

Политика
14:00 - 06 Август 2019
16112
Само в Lupa.bg: Член спря Христо Йовов за кмет на Своге

В началото на седмицата местната структура на ГЕРБ в Своге номинира бившата звезда на Литекс, Левски и националния отбор по футбол Христо Йовов за кмет на града. Малцина вече си спомнят, но през далечната вече 2011-а година едва 35-годишният тогава ритнитопковец с прякор Бижутера също се пробва за градоначалник на местните избори, но беше спрян от... актови фотографии на собствения си член.

Със силното рамо на тръста си - най-богатия предприемач в района Ваньо Янкулов, Йовов беше подкрепен от широка коалиция и минаваше за топ фаворит за кметското кресло. След първия тур обаче той остана трети. Четири години по-късно Бижутера получи покана от тогавашния градоначалник Емил Иванов и стана зам.-кмет с ресор образование, култура и социални дейности. В началото на юли 2016 г. Йовов подаде оставка.

Най-невинната от триото фотографии на футболиста

Причината Ицо да не стигне до балотаж беше сексуална, или по-скоро еротична. Точно в навечерието на изборите несъществуващият вече в. "Шоу" публикува три актови фотографии на Йовов, които според изданието са получени анонимно по пощата. На две от снимките се вижда мъжествеността на Бижутера в целия й блясък, а на третата той я е прикрил с ръце. Изглежда, че сесията е правена по-скоро след полов акт, когато футболистът на сините се е отпуснал в блажено спокойствие.

Така и не стана ясно нито кога са правени снимките, на които футболистът видимо е доста млад, нито кой е авторът на актовите фотографии. Те обаче се оказаха достатъчни да блокират в тогавашния момент политическата кариера на футболиста, въпреки че подобно разюздано поведение е по-скоро норма за звездите на зеления терен, отколкото изключение.